Home > Nieuwpoort steunt slachtoffers overstromingen in Jemelle en Rochefort

Nieuwpoort steunt slachtoffers overstromingen in Jemelle en Rochefort

Geschreven op 18 augustus 2021 om 17:17 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Nieuwpoort heeft onlangs heel wat hulpgoederen gedoneerd aan de slachtoffers van de overstromingen in het dorpje Jemelle en aan de stad Rochefort. In overleg met het Rode Kruis werden vooral textiel, kinderspeelgoed en verzorgingsproducten ingezameld. In het weekend van 17 en 18 juli 2021 heeft Nieuwpoort een inzamelactie in de Vismijn georganiseerd om de getroffenen van de watersnood in ons land te ondersteunen. De respons was groot. Honderden Nieuwpoortenaren toonden zich van hun meest genereuze kant en doneerden materiaal. Het gaat vooral om verzorgingsproducten, kinderspeelgoed en textiel. Tweedehandswinkel Domino bracht schoolmateriaal aan.
Burgemeester Geert Vanden Broucke reageert opgetogen over het verloop van de inzamelactie: “De Nieuwpoortenaren hebben hun hart getoond door heel wat goederen te doneren aan mensen die het nu meer dan nodig hebben. Het gaat in totaal om één volle vrachtwagen en bestelwagen aan hulpgoederen. Daaruit blijkt echt de solidariteit met de slachtoffers.”
Steun aan Jemelle en Rochefort
De hulpgoederen werden afgeleverd eens er meer zicht was op de situatie en de noden van de bevolking. Oorspronkelijk plande Nieuwpoort om jumelagegemeente Durbuy te ondersteunen. Al snel bleek dat andere, meer laaggelegen gebieden, veel hulp nodig hadden, verklaart burgemeester Vanden Broucke: “Stadsmedewerkers Stefaan Adam, Tom Calcoen en Dominique Vandenbohede en Nieuwpoorts vrijwilliger Rudi Plaetevoet trokken naar de getroffen regio om de hulpgoederen te doneren. Allen waren erg onder de indruk van de ravage die de overstromingen hadden veroorzaakt. Na twee dagen prospectie werd snel duidelijk dat de regio rond Rochefort erg getroffen was. Daar was immers geen of weinig hulp van buitenaf. Zij kwamen in contact met een donatiecentrum in Rochefort waar mensen spullen kunnen ophalen. Er werden ook heel wat hulpgoederen gedoneerd aan de bewoners van het dorpje Jemelle, een deelgemeente van de stad Rochefort. Het werd gebracht naar de lokale gemeenteschool, crèche en rechtstreeks aan de plaatselijke bevolking gegeven.”
Foto copyright stad Nieuwpoort

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.