Home > Nieuwe zwembad Vita Krokodiel van Middelkerke gaat begin december open

Nieuwe zwembad Vita Krokodiel van Middelkerke gaat begin december open

Geschreven op 7 september 2021 om 19:12 door Filip Vanloo

Eind december kan je je eerste plons wagen in het nieuwe zwembad Vita Krokodiel van Middelkerke. Het zwembad zal er fantastisch uitzien en de meest comfortabele zwemvoorzieningen aanbieden, maar ook achter de schermen is dit project vernieuwend en duurzaam. De werken zitten ondertussen in een beslissende fase.

Zet de kraan maar open
Binnen drie weken zet de bouwploeg van Cordeel de kraan open om het zwembad te vullen. De bekleding van het zwembad is bijna helemaal afgerond. Vanaf dan is de laatste rechte lijn van de afwerking ingezet.

Duurzame technieken
Zwembaden zijn per definitie energieverslindende gebouwen: het water moet op temperatuur blijven en gefilterd worden. Daarom koos Vita samen met haar partners voor de meest duurzame technieken om het zwembad te runnen.

Gebouw bespaart energie
De installatie van twee vermogende warmtepompen zorgen voor een netto-energiebesparing tussen de 465.000 en 480.000 kWh. En dankzij 470 zonnepanelen brengt het gebouw nog eens 166.250 kWh op. Prognoses voorspellen trouwens een vermeden CO²-uitstoot van 93 tot 96 ton per jaar.

Steun van verschillende overheden
De provincie West-Vlaanderen ondersteunt deze duurzame investeringen met een subsidie van € 100.000. omdat dit project bijdraagt tot de Provinciale Monitoringtool Klimaatacties V2020. Sport Vlaanderen investeert ook mee voor € 1.100.000.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.