Home > Nieuwe zorgambassadeur Candice De Windt bracht bezoek aan De Blauwe Lelie in Brugge

Nieuwe zorgambassadeur Candice De Windt bracht bezoek aan De Blauwe Lelie in Brugge

Geschreven op 29 juni 2022 om 16:24 door Mario De Wilde

Deze middag was Candice De Windt, de nieuwe Vlaamse zorgambassadeur, te gast bij welzijnsvereniging de Blauwe Lelie in Brugge. De Windt nam op 1 maart 2022 de fakkel over van Lon Holtzer. Ze wil naast de focus op de zorg, ook in de welzijnssector de vinger aan de pols houden. Om een goed beeld te krijgen van de vele uitdagingen in De Blauwe Lelie en in de kinderopvangsector, kwam ze langs in Brugge.

Tim Maenhout, directeur De Blauwe Lelie: “De zorgambassadeur wou met eigen ogen zien hoe we de opvang runnen en organiseren in al zijn facetten. Ze zag wat het betekent om als begeleider met acht kinderen aan de slag te gaan. Ze ervoer hoe divers een groep kan zijn en welke ondersteuning nodig is voor een kind met specifieke zorgbehoeften. Ze sprak met een werknemer in een zij-instroomtraject en peilde naar de motivatie en drempels in de job. Op die manier krijgt mevrouw De Windt verhalen over de voorschoolse en buitenschoolse kinderopvang uit eerste hand. Ze wil er haar beleidsaanpak maximaal op afstemmen.”

Ook de uitdaging om het aantal onthaalouders op peil te houden, kwam aan bod, net als de positie van de jobcoach binnen lokale diensteneconomie. Die coach helpt mensen die moeilijk de weg vinden naar de arbeidsmarkt, aan een aangepaste job met begeleiding. De kinderopvang is één van die trajecten.

Schepen Pablo Annys, voorzitter welzijnsvereniging De Blauwe Lelie: “Nu handelen om de zorg van morgen aan te kunnen, dat is ook bij ons het credo. De vraag naar werkkrachten in de kinderopvang is groot. We moeten ons zo goed mogelijk organiseren om het groeiend aantal vacatures in te vullen en mensen duurzaam in dienst te houden. Met mevrouw De Windt bespraken we alvast hoe we de eerste stappen gaan zetten richting meer flexibeler werk.
Zelfroosteren en Activity Based Teamwork zijn relatief nieuwe begrippen in onze vereniging. We zien hier dagelijks kinderbegeleiders met passie samenwerken: dat gevoel gaan we binnenkort delen met een nieuwe filmpje over onthaalouders op sociale media. Het zijn kleine sprintjes in een grote wedstrijd, maar we geloven erin en zetten er met het hele team van De Blauwe Lelie de schouders onder.”

Intussen brainstormen ze binnen De Blauwe Lelie over de organisatie van een hackaton om kinderopvangexperts, creatievelingen en HR-specialisten te laten nadenken over hoe je nieuw talent aantrekt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.