Home > Nieuwe wandelverbinding Leendreef-Predikherenstraat in Wingene officieel geopend

Nieuwe wandelverbinding Leendreef-Predikherenstraat in Wingene officieel geopend

Geschreven op 6 november 2023 om 07:16 door Mario De Wilde
Gisteren tijdens de herfstwandeling van het Bewonersplatform van Sint-Jan (Wingene) is een nieuw wandelpad tussen de Leendreef en de Predikherenstraat ingehuldigd. Het loopt bijna 400 meter langs de Blauwhuisbeek en maakt het aangenamer en veiliger om vanuit het dorp Sint-Jan naar Wildenburg te wandelen.

Langs het onverharde wandelpad is een poel aangelegd en ter hoogte van de Leendreef een nieuwe duiker over de Blauwhuisbeek. Tegen het einde van 2023 worden nog een klein bosje en hoogstambomen aangeplant.

De werken zijn uitgevoerd door aannemer André Martens uit Jabbeke in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). De VLM heeft eerder de nodige gronden aangekocht om de inrichting mogelijk te maken. De totale kostprijs van de werken is 77.568,59 euro. 70% daarvan wordt betaald door het Vlaams Gewest via landinrichting. De gemeente Wingene betaalt de overige 30%. De gemeente wordt ook eigenaar en beheerder van het wandelpad, de poel en het bosje. De werken maken deel uit van het landinrichtingsproject Onthaalinfrastructuur Bulskampveld van de VLM.

Nieuwe verbindingen Wildenburg

In de loop van 2024-2025 worden nog enkele recreatieve verbindingen verbeterd die veiliger wandelen en fietsen tussen Sint-Jan, Wildenburg en het Sint-Pietersveld mogelijk maken. Deze verbindingen komen er omdat Wildenburg nu wordt uitgebouwd tot een onthaalpoort voor het Landschapspark Bulskampveld. Het dorp wordt ook aantrekkelijker, veiliger en groener gemaakt en krijgt er een extra parking bij. De terreinwerken hiervoor zijn aan de gang en lopen door tot het voorjaar van 2024.Deze werken maken deel uit van het landinrichtingsproject Wildenburg-Aanwijs van de VLM.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.