Home > Nieuwe veldverlichting voor sportcomplex Gulden Kamer en krachtbalterreinen in Lissewege

Nieuwe veldverlichting voor sportcomplex Gulden Kamer en krachtbalterreinen in Lissewege

Geschreven op 3 juli 2024 om 07:04 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Brugge zet opnieuw een belangrijke stap richting duurzaamheid door te investeren in de vervanging van de veldverlichting van sportcomplex Gulden Kamer en de krachtbalterreinen in Lissewege. De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED-verlichting om het energieverbruik te verminderen en de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Op het derde voetbalveld aan de Blauwkasteelweg voldeed de huidige verlichting niet meer aan de normen van de Voetbalbond, wat de aanleiding was voor de beslissing om de verlichting te vernieuwen. Ook de verlichting van het naastgelegen trapveld en basketveld is aan vervanging toe. Schepen van Patrimoniumbeheer, Klimaat en Energie Minou Esquenet: “Deze vrij toegankelijke velden krijgen een nieuwe automatische aansturing voor de verlichting, zodat er geen toezichters meer nodig zijn om de lichten in- en uit te schakelen. Voor het Belgian Red Court-veld worden ook de voedingskabels en de bediening vernieuwd. Dankzij deze moderniseringen zal het energieverbruik gehalveerd worden. Dat is goed voor het klimaat en voor de portemonnee.”

Infrastructuurverbetering
In Lissewege wordt de veldverlichting van de krachtbalterreinen in de Stationsstraat ook vervangen door LED-verlichting, wat een energiebesparing van 33% zal opleveren. Schepen van Sport Franky Demon: “Het onderhoud van sportinfrastructuur is cruciaal voor de goede werking van sportclubs. Jaarlijks voorziet Sportdienst Brugge subsidies voor sportverenigingen en scholen om hun infrastructuur te verbeteren. In de afgelopen beleidsperiode is hiervoor 3,7 miljoen euro uitgetrokken. Ook de veld- en terreinverlichting krijgt hierbij aandacht. Veel buitenterreinen zijn inmiddels voorzien van LED-verlichting en daar komen nu ook de Gulden Kamer en het krachtbalterrein in Lissewege bij. LED-verlichting gaat langer mee, biedt betere lichtopbrengst en voldoet aan de strengere keuringsnormen. Deze investeringen zijn gunstig voor zowel de sportinfrastructuur als de energierekeningen.”

Voor Lissewege is een budget van 12.958,86 euro (inclusief btw) voorzien, en voor Gulden Kamer 67.976,09 euro (inclusief btw). De vernieuwing van de veldverlichting wordt uitgevoerd door de firma Verstraete en Zoon NV uit Jabbeke.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.