Home > Nieuwe velden voor de Beekweg en de Oude Zwinstraat : Brugge telt nu 243 petanquevelden

Nieuwe velden voor de Beekweg en de Oude Zwinstraat : Brugge telt nu 243 petanquevelden

Geschreven op 21 april 2023 om 09:14 door Mario De Wilde

In Brugge worden dit jaar twe nieuwe petanquevelden ingericht en een petanqueveld vernieuwd. “Hierdoor zal Brugge in totaal 243 petanquevelden tellen. Petanque is een vaak gespeelde sport in Brugge en wanneer bij het stadsbestuur de vraag komt vanuit de buurt, wordt er mee over nagedacht.

Twee nieuwe petanquevelden in 2023

In 2022 kwamen twee nieuwe petanquevelden bij, namelijk langs de Calvariebergstraat en langs het Edgard de Smedtplantsoen. Dit jaar, in 2023, komen ook twee nieuwe petanquevelden bij. Langs de Beekweg in Sint-Pieters en langs de Oude Zwinstraat in Koolkerke komen twee nieuwe petanquevelden. Dit op vraag van de buurtbewoners.

Petanqueveld in Koolkerke vernieuwd

“Een aantal petanquespelers in Koolkerke kwamen naar me toe met de vraag om de bovenlaag van het petanqueveld langs de Hoveniersstraat te verstevigen,” stelt Schepen Van Volcem. De zanderige ondergrond, die het veld voordien had, was niet geschikt voor de groep van 15 petanquespelers om er wekelijks op te spelen. “Ter voorbereiding van het nieuwe seizoen, dat eind april zal opstarten, hebben we de bovenlaag verstevigd. Op die manier is het veld terug speelklaar voor het nieuwe petanqueseizoen!”

Petanqueveld in je buurt?

In totaal spreken we momenteel over 243 petanquevelden op het Brugse grondgebied. Ook de komende jaren wordt gewerkt aan een uitbreiding van dit aanbod, maar het stadsbestuur plaatst enkel een petanqueveld wanneer hiervoor de vraag komt vanuit de buurt. Wanneer buurtbewoners een petanqueveld aanvragen, gaat de dienst openbaar domein eerst na of het plaatsen van een petanqueveld überhaupt mogelijk is. Daarna wordt een rondvraag bij de buurtbewoners georganiseerd. Er wordt bij de buurtbewoners gepolst of zij een petanqueveld in de omgeving willen en ze zoeken terzelfder tijd naar iemand die wil optreden als peter/meter van het petanqueveld. Deze houdt het veld in optimale bespeelbare toestand door kleine onderhoudswerkjes uit te voeren, zwerfvuil te verwijderen en bij schade aan het veld de dienst Openbaar Domein te contacteren. Na deze stappen, maakt het stadsbestuur van Brugge een beslissing over het al dan niet plaatsen van een petanqueveld.

Brugge telt 243 petanquevelden

Brugge telt op dit moment 243 petanquevelden. Aangezien een petanqueveld geplaatst wordt nadat buurtbewoners dit aanvragen, kan men alleen maar vaststellen dat petanque nog steeds hip is in Brugge. De petanquevelden liggen goed verspreid over de verschillende deelgemeenten. In het oosten van Brugge is er een groot aanbod aan petanque:

-in Assebroek liggen 76 speelvelden

-in Sint-Kruis zijn dat er 66.

-in de binnenstad en Christus-Koning zijn 17 speelvelden te vinden.

-Sint-Andries telt 21 petanquevelden en

-Sint-Michiels telt er 13.

-In het Noorden van Brugge zijn 12 speelvelden te vinden in Sint-Pieters, 8 in Koolkerke/St. Jozef, 3 in Dudzele, 7 in Zwankendamme en 20 in Zeebrugge.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.