Home > Nieuwe Velden en Meersenfietsroute (39 km) in Beernem brengt je langs mooiste plekjes die regio rijk is

Nieuwe Velden en Meersenfietsroute (39 km) in Beernem brengt je langs mooiste plekjes die regio rijk is

Geschreven op 20 maart 2023 om 11:09 door Mario De Wilde

In Beernem presenteerde Westtoer de nieuwe Velden en Meersenfietsroute. Dit nieuwe traject van 39 kilometer gidst je door Beernem, Damme en Brugge. Trap langs de molens op de Brugse vesten, picknick aan de voet van Oedelemberg en fiets door de vele prachtige natuurgebieden die deze regio rijk is. De lancering van de nieuwe Velden en Meersenfietsroute kadert in een volledige herwerking van het recreatieve fietsaanbod in West-Vlaanderen. Westtoer speelt nog beter in op de beleving van recreanten dankzij de integratie van nieuwe paden, natuurgebieden en leuke stopplaatsen langs de fietsroutes. In totaal worden 25 nieuwe fietsroutes gelanceerd. Zeven daarvan werden vorig jaar reeds geopend en de Velden en Meersenfietsroute is de voorlaatste van 18 nieuwe en vernieuwde fietsroutes die in het voorjaar van 2023 worden voorgesteld. Westtoer organiseert in 2023 een themajaar rond fietsen en wandelen vanuit het nieuwe merk ‘Visit West-Vlaanderen’. Dit is een overkoepelend toeristisch platform dat vooral de fiets- en wandelmogelijkheden alsook de gastronomische troeven uit West-Vlaanderen presenteert.

“De Velden en Meersenfietsroute laat je kennismaken met al het moois die de regio ten oosten van Brugge te bieden heeft. Trap langs de windmolens op de Brugse vesten en verken de prachtige natuur van het buitengebied. Je doorkruist de vogelrijke Assebroekse Meersen, Gemene en Loweiden, de Gemene Weidebeek en Gevaerts-Noord. Ook het bosrijke domein Ryckevelde met het bijhorend neogotisch kasteel ligt langs je route. Onderweg kan je uitblazen op een gezellig terras, streeklekkers proeven bij een hoeveproducent of rondsnuisteren bij Hoeve Hangerijn. Picknicken is ook een optie, aan de voet van Oedelemberg werd een nieuwe picknickzone ingericht”, aldus Sabien Lahaye-Battheu gedeputeerde voor Toerisme.

De Velden en Meersenfietsroute verbindt verschillende gemeenten met elkaar en laat recreanten de streek herontdekken. “Deze nieuwe route zorgt voor een ontsluiting van de toeristische troeven van Beernem” , zegt Beernems burgemeester Jos Sypré. Ook de Damse burgemeester Joachim Coens is tevreden. “Ik ben blij dat het Ryckeveldebos in deze nieuwe fietsroute geïntegreerd werd. Na de open velden en meersen en de vergezichten vanop Oedelemberg vormt het bos een aangename afwisseling. Hier kan je even verpozen in de koelte, stil staan bij de rijke geluiden van het bos of even van je fiets springen om te genieten van een verfrissend drankje op een terrasje van één van de kastelen.”

De route wordt bewegwijzerd met zeshoekige bordjes en kent startpunten aan Parking Ryckevelde in Sijsele (Damme), Het Schepenhuys in Oedelem (Beernem) en de Assebroekse Meersen in Assebroek (Brugge). Aan deze drie startpunten staat telkens een startbord.

Alle nieuwe en herwerkte routes worden als ‘bewegwijzerde suggestieroute‘ geïntegreerd op de fietsnetwerkkaarten. Van deze routes zal er geen aparte folder meer verschijnen. De fietsnetwerkkaarten met de suggestieroutes zijn vanaf eind maart te koop in de webshop van Westtoer (shop.westtoer.be) en partners (diensten voor toerisme, bezoekerscentra, boekhandels, etc.). Via visitwestvlaanderen.be vind je alle informatie over deze nieuwe fietsroute terug en kan er een gratis pdf-bestand met routekaart en gpx-bestand van het traject worden gedownload.

1 reactie

Raeman Conny
Geschreven op 2023-05-28 16:28:50
Hey. Wij hebben vandaag de velden en meersenroute gereden en het was een super mooie route. Voor herhaling vatbaar. Van thuis vertrokken tot aan reykevelde 16 km eerst een koffie gedronken in reykevelde. Dan een crocqmonsiuer in de klimop in oedelem. En in male op het einde van de route een Brugse zot. En dan naar huis. 71 km.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.