Home > Nieuwe tumblingbaan  voor tumblers van Gym Knokke-Heist ingeflikflakt

Nieuwe tumblingbaan  voor tumblers van Gym Knokke-Heist ingeflikflakt

Geschreven op 20 januari 2021 om 13:03 door Mario De Wilde

De bijna 15 jaar oude tumblingbaan in het sportcentrum Laguna in Duinbergen is vervangen door een gloednieuw exemplaar met drie bijhorende transportkarren. Bij de laatste lasherstellingen aan het onderstel van de tumblingbaan stelde de dienst Stadsonderhoud vast dat de installatie leed aan metaalmoeheid en dringend aan vervanging toe was. In overleg met de plaatselijke gymclub werden 3 gespecialiseerde bedrijven aangeschreven voor het opmaken van een offerte. Op advies van de sportdienst gunde het schepencollege de opdracht uiteindelijk aan Eurogym bvba in Beveren-Waas voor een bedrag van 28.391 euro.

Geschikt voor topcompetities en vederlicht  

Coach Joyce Vanhollebeke is uiteraard dolenthousiast over de nieuwe aankoop. “Het nieuwe toestel is niet alleen geschikt voor competitietumbling op topniveau maar voor mijn jonge gymnasten ook vederlicht om te dragen en op te bouwen” klinkt het bij de tumblertrainster van Gym Knokke-Heist.

3 gymnasten op internationaal A-niveau

Joyce geeft training aan 21 gymnasten tussen 6 en 15 jaar, waaronder 4 jongens. Zij trainen 7 uur per week in het sportcentrum Laguna op maandag, dinsdag en vrijdag. Vanaf maart 2021 hoopt Joyce met haar team opnieuw deel te kunnen nemen aan wedstrijden op A-, B- en C-niveau. A is het hoogste level met wedstrijden op internationaal niveau. Gym Knokke-Heist telt 3 gymnasten op A-niveau: Chanel Amandels, Gilles Debedts en Romy De Block. Jade De Block, Lize Van Paemele, Naëlle Dobbelaere en Simon Jacobs tumblen op B-niveau. Aïten Van Overtveldt, Arno Corion en Anaïs Elshout presteren op C-niveau.

Vlaams en Belgisch kampioenschap

De andere tumblers zijn nog te jong voor deze wedstrijden maar zij kunnen wel aantreden op allerlei interclubwedstrijden. Elke gymnast vanaf 10 jaar kan ook deelnemen aan de officiële wedstrijden van de Belgische turnbond (Gymfed). Eerst moeten ze de 3 voorrondes succesvol doorlopen om zich te kunnen selecteren voor het Vlaams en later Belgisch Kampioenschap.

Toekomst verzekerd

Gym Knokke-Heist telt al diverse ex-Belgisch kampioenen tumbling in zijn rangen. Naast diverse medailles op internationale competities heeft de club zelfs al eens een plak op een World Cup veroverd. Met de nieuwe piepjonge maar beloftevolle garde die coach Joyce Vanhollebeke onder haar ervaren vleugels heeft, kan de medailleoogst alleen nog maar groter worden…

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.