Home > Nieuwe Tielts Plateaufietsroute (langs Ruiselede en Wingene) van 53.9 km officieel voorgesteld

Nieuwe Tielts Plateaufietsroute (langs Ruiselede en Wingene) van 53.9 km officieel voorgesteld

Geschreven op 16 maart 2023 om 11:27 door Mario De Wilde

In Tielt presenteerde Westtoer de nieuwe Tielts Plateaufietsroute. Het traject van 53,9 km loopt door Tielt, Ruiselede en Wingene en laat je kennismaken met de schitterende uitzichten op het Tielts Plateau. Onderweg bewonder je maalvaardige windmolens, ontdek je ontsloten bos- en natuurgebieden en proef je van hoeve-ijsjes.

De lancering van de Tielts Plateaufietsroute kadert in een volledige herwerking van het recreatieve fietsaanbod in West-Vlaanderen. Westtoer speelt nog beter in op de beleving van recreanten dankzij de integratie van nieuwe paden, natuurgebieden en leuke stopplaatsen langs de fietsroutes. In totaal worden 25 nieuwe fietsroutes gelanceerd. Zeven daarvan werden vorig jaar reeds geopend en de Tielts Plateaufietsroute is de vijftiende van 18 nieuwe en vernieuwde fietsroutes die in het voorjaar van 2023 worden voorgesteld. Westtoer organiseert in 2023 een themajaar rond fietsen en wandelen vanuit het nieuwe merk ‘Visit West-Vlaanderen’. Dit is een overkoepelend toeristisch platform dat vooral de fiets- en wandelmogelijkheden alsook de gastronomische troeven uit West-Vlaanderen presenteert.

“De nieuwe fietsroute loopt door Tielt, Ruiselede en Wingene en laat je zo kennismaken met ‘Het Tielts Plateau’, een vruchtbaar landbouwgebied. Het hoeft niet te verwonderen dat je onderweg meerdere melkhoeves passeert waar ze heerlijk hoeveijs scheppen. De route ontsluit ook heel wat bos- en natuurgebieden zoals de Vagevuurbossen, het Sint-Pietersveld, de Vorte Bossen en de Meikensbossen. Geniet van de vele panoramisch zichten, zoals die vanop de Poelberg en kom even op adem met wat streeklekkers in de lokale horeca”, aldus Sabien Lahaye-Battheu gedeputeerde voor Toerisme. De route wordt bewegwijzerd met zeshoekige bordjes en kent startpunten aan Visit Tielt, Toerisme Ruislede en het gemeenteplein van Wingene. Aan deze drie startpunten staat telkens een startbord.

Alle nieuwe en herwerkte routes worden als ‘bewegwijzerde suggestieroute‘ geïntegreerd op de fietsnetwerkkaarten. Van deze routes zal er geen aparte folder meer verschijnen. De fietsnetwerkkaarten met de suggestieroutes zijn vanaf eind maart te koop in de webshop van Westtoer (shop.westtoer.be) en partners (diensten voor toerisme, bezoekerscentra, boekhandels, etc.). Via visitwestvlaanderen.be vind je alle informatie over deze nieuwe fietsroute terug en kan er een gratis pdf-bestand met routekaart en gpx-bestand van het traject worden gedownload.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.