Home > Nieuwe Stadswandelroute van 3.6 km in Torhout voorgesteld

Nieuwe Stadswandelroute van 3.6 km in Torhout voorgesteld

Geschreven op 20 juni 2024 om 07:07 door Mario De Wilde

In Torhout presenteerden Westtoer, de Provincie West-Vlaanderen en de Stad Torhout de nieuwe Stadswandelroute Torhout. De route van 3,6 km is bewegwijzerd met 80 metalen klinknagels en gidst wandelaars langs erfgoedsites, groene plekken en street-art. De stadswandelroute start bij Kasteel Ravenhof, waar het Museum Torhouts Aardewerk gevestigd is. Dit museum toont wereldberoemde keramiek in art nouveau-stijl. Ook andere erfgoedsites uit de rijke geschiedenis van Torhout liggen langs het parcours, zoals het imposante 18de-eeuwse stadhuis, de historische site ‘Oud Hospitaal’ en Villa ’s Gravenwinkel. De nieuwe stadswandelroute doet ook groene plekken aan zoals Park de Brouckère, het Stadspark en het Ravenhofpark. Wandelaars kunnen ook genieten van verrassende street-art op verschillende gevels.

“De Stadswandelroute Torhout is het tweede recreatieve product van Westtoer dat dit jaar wordt ingehuldigd na de opening van het wandelnetwerk Ieperboog Oost in Zonnebeke. Later deze maand volgen de Stadswandelroute Tielt Centrum en De Groene Ronde Roeselare fietsroute. Achter de schermen wordt gewerkt aan nieuwe wandelnetwerken en de vernieuwing van het fietsnetwerk dat in 2026 wordt gelanceerd,” aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

De nieuwe Stadswandelroute Torhout pas perfect binnen de verhaallijnen van het Brugse Ommeland ‘Rijk aan verhalen’ en ‘Verrassend gezellig’. De regio is groen van nature en nodigt uit om te vertragen en te pauzeren.

Praktische info
De Stadswandelroute Torhout is gemarkeerd met 80 metalen klinknagels en aan het startpunt staat een nieuw infobord. Daarnaast is er een viertalige brochure beschikbaar, met een gedetailleerde kaart, informatieve tekst en foto’s. Deze brochure is te verkrijgen bij het vrijetijdshuis Torhout en via shop.visitwestvlaanderen.be. Wandelaars kunnen alle info en de gpx-coördinaten van route ook terugvinden op de website van Visit West-Vlaanderen: www.visitwestvlaanderen.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.