Home > Nieuwe Sint-Annadreef en omgeving in Sint-Andries eind september afgerond

Nieuwe Sint-Annadreef en omgeving in Sint-Andries eind september afgerond

Geschreven op 21 juli 2023 om 07:03 door Mario De Wilde

In Sint-Andries bij Brugge worden de Nieuwe Sint-Annadreef en omliggende straten momenteel volledig vernieuwd. De omgeving voldeed niet meer aan de huidige normen van openbaar domein. “We renoveren de riolering in vijf straten via een speciale koustechniek. In de Heesterlaan en Heidestraat wordt de riolering volledig vernieuwd. Ook de bovenbouw en voetpaden worden vernieuwd. De bestaande, statige bomen zijn belangrijk voor het karakter van de wijk. Daarom blijven deze behouden,” aldus Schepen van Publieke Ruimte Mercedes Van Volcem.
Reeds afgewerkt
In juni 2022 zijn de werkzaamheden opgestart. De Krakkestraat, Gagelstraat, Dopheidestraat en Nieuwe Sint-Annadreef tussen de Doornstraat en Krakkestraat werden reeds vernieuwd.

• Fase 1+2: de Nieuwe Sint-Annadreef vanaf Doornstraat tot Krakkestraat
• Fase 3: Krakkestraat
• Fase 4: aanleg voet- en fietspaden op diverse locaties
• Fase 5: Gagelstraat
• Fase 7: Dopheidestraat
Planning na het bouwverlof
Na het bouwverlof worden de Heidelaan, Heesterlaan en Bremlaan afgewerkt. Vanaf 8 augustus starten de werkzaamheden terug op. In de Heidelaan en Heesterlaan is de riolering reeds vernieuwd. Op 10 augustus wordt de toplaag in de Heidelaan gegoten, in de Heesterlaan gebeurt dit op 17 augustus. Aansluitend worden in beide straten de middenstroken gefreesd en worden hier kasseien geplaatst. Dit gebeurt tussen 16 en 18 augustus.
Ook in het deel van de Bremlaan tussen de Gagelstraat en Dopheidestraat moeten de kasseien nog verder aangelegd worden. Het tweede deel van de Bremlaan, tussen de Dopheidestraat en de Nieuwe Sint-Annadreef wordt samen met de Nieuwe Sint-Annadreef vernieuwd. Dit staat ook meteen na het bouwverlof op de planning. Fase 11 van de werken, namelijk het vernieuwen van de Nieuwe Sint-Annadreef tussen de Krakkestraat en het kruispunt met de Bremlaan start onmiddellijk na het bouwverlof. Ook de aanleg van de groenzone, waar vroeger een parking was, wordt meegenomen. Aansluitend wordt het deel van de Nieuwe Sint-Annadreef tussen de Bremlaan en de Gistelse Steenweg vernieuwd. Dit is de laatste fase van de werkzaamheden. Daarna zullen de inwoners kunnen genieten van een volledig vernieuwde wijk.
Nieuwe Sint-Annadreef en omgeving afgerond tegen eind september
Eind september hoopt de aannemer de werkzaamheden af te werken. De inwoners Nieuwe Sint-Annadreef en omliggende straten krijgen op die manier een volledig vernieuwde, toekomstgerichte wijk met meer groen. Begin oktober voorziet men een feestelijk opening voor de volledige buurt.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.