Home > Nieuwe parking en kruispunt aan Commandobunker provinciedomein Kemmelberg

Nieuwe parking en kruispunt aan Commandobunker provinciedomein Kemmelberg

Geschreven op 21 maart 2022 om 07:04 door Mario De Wilde

De West-Vlaamse Provincie opent op vrijdag 18 maart de vernieuwde parking van de commandobunker in Kemmel (Heuvelland).
Tegelijk heeft het kruispunt Bergstraat – Lettingstraat een nieuwe inrichting gekregen. Dat zorgt voor meer verkeersveiligheid voor zwakke weggebruikers.

Uitbreiding parking
De oude parkings in de Bergstraat waren aan vernieuwing toe. Daarom werd er een nieuwe parking aangelegd met tien extra reguliere parkeerplaatsen en drie parkeerplaatsen voor minder mobiele bezoekers van het domein en de commandobunker. Het totaal wordt daarmee opgetrokken tot 32 parkeerplaatsen, waarvan drie plaatsen voor mindervaliden. De Provincie bekwam via Defensie, eigenaar van de commandobunker, een domaniale vergunning voor de werkzaamheden. Ter hoogte van jeugdherberg De Lork is de bestaande parking heraangelegd voor autocars. Tot op heden waren daar geen voorzieningen voor. De parking sluit ook aan op de jeugdherberg door een nieuw voetpad.

Heraanleg kruispunt
Ook het kruispunt Bergstraat – Lettingstraat aan de voet van gekende kasseiweg is opnieuw aangelegd. Dat moet niet alleen het uitzicht verfraaien, maar ook de verkeersafwikkeling en de veiligheid van de bezoekers en van de vele fietstoeristen verbeteren. Het kruispunt is aangelegd in een uitgewassen cementbetonverharding, aangevuld met kasseistroken die visueel aansluiten met de historische kasseiverharding richting de top van de Kemmelberg. De kasseistroken moeten bestuurders er ook attent op maken dat ze het kruispunt naderen en hun snelheid moeten matigen. Tussen de parking en de rijweg is een voetpad aangelegd. Een nieuw zebrapad leidt de bezoekers rechtstreeks naar het bos en de recreatiepaden van provinciedomein Kemmelberg.

Timing en kosten
De Provincie West-Vlaanderen investeerde 206.103,54 euro in de heraanleg van de parking en het kruispunt. De gemeente Heuvelland en Toerisme Vlaanderen verbinden er zich toe in te staan voor het onderhoud.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.