Home > Nieuwe opvanglocatie in Oostduinkerke: De Witte Burg met telkens twee onthaalouders biedt plaats aan 16 kindjes

Nieuwe opvanglocatie in Oostduinkerke: De Witte Burg met telkens twee onthaalouders biedt plaats aan 16 kindjes

Geschreven op 9 oktober 2022 om 09:31 door Mario De Wilde

Binnenkort opent een splinternieuwe opvanglocatie voor kinderen in Koksijde. De locatie is heel mooi gelegen, in een rustige wijk in hartje Oostduinkerke en midden in het groen. De vroegere woning van de pastoor wordt omgevormd tot een veilige en kwaliteitsvolle kinderopvanglocatie. Het pand behoudt haar huiselijke sfeer met een open keuken, leefruimte en aanpalende buitenspeelruimte. Op de bovenverdieping liggen vier slaapkamers. Deze nieuwe opvanglocatie biedt plaats aan zestien baby’s en peuters. Een team van drie vaste onthaalouders vangt de kinderen op. Zij wisselen elkaar af zodat er dagelijks twee onthaalouders aanwezig zijn in de opvang. De opstart is voorzien eind dit jaar of begin 2023.
Thuiswerkende onthaalouders
Naast de samenwerkende opvanginitiatieven zijn in Koksijde nog acht gedreven thuiswerkende onthaalouders actief. Ook daar zijn nog plaatsjes vrij. Onze thuiswerkende onthaalouders bieden opvang aan in hun eigen woning en worden daarbij zeer goed ondersteund door het gemeentebestuur. De verantwoordelijke Kinderopvang en de pedagogisch coach gaan vaak langs om hen te begeleiden, op weg te helpen en een luisterend oor te bieden op moeilijke momenten.

Opvang bij een thuiswerkende onthaalouder is huiselijk, familiaal en zeer geborgen. Bij huisbezoeken wordt ook de veiligheid in en rond de woning goed opgevolgd. Elk jaar organiseert de dienst Kinderopvang vier vormingen zodat de pedagogische competenties van de onthaalouders worden versterkt.
Ben je op zoek naar kinderopvang? Schrijf je in bij de dienst voor Onthaalouders: 058 51 34 74, onthaalouders@koksijde.be of www.koksijde.be/dvo
Op de foto zie je alle onthaalouders samen met Nathalie Leleu en Miet Loones (dienst voor Onthaalouders), zij hurken neer rechts van de glijbaan © gemeente Koksijde

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.