Home > Nieuwe meubelen voor de woonkamer

Nieuwe meubelen voor de woonkamer

Geschreven op 26 mei 2021 om 09:02 door Mario De Wilde

Het opnieuw inrichten van je woning is altijd een leuke job. Je struint het internet of de catalogus af op zoek naar inspiratie om zo de leukste spulletjes bij elkaar te verzamelen. Ben je op zoek naar nog wat meer inspiratie of ideeën? In deze blog geven wij je een aantal tips voor de leukste meubels en accessoires in jouw woonkamer.

Televisiehoek
De zetel is misschien wel de grootste eyecatcher van je woonkamer. Daarnaast zul je hier waarschijnlijk de meeste tijd besteden. Om deze redenen wil je natuurlijk een mooie zetel van goede kwaliteit. Wat de huidige trends betreft zien we tegenwoordig vaak een industriële look. Qua zetel betekent dit vaak een bank in een cognac-kleur. Daarnaast zijn leren zetels erg in de laatste tijd. Combineer zo’n zetel met strakke, zwarte accessoires om het industriële gevoel te benadrukken.

Naast de zetel zijn er in de televisiehoek nog een aantal andere belangrijke meubelen. Zo zijn TV-kasten en dressoirs zeker niet minder belangrijk. TV-kasten en dressoirs zijn namelijk ook vrij grote meubelen. Als deze niet aansluiten bij de rest van je interieur, kun je niet echt het gevoel creëren dat je oorspronkelijk wilde. Om aan te sluiten bij het industriële gevoel dat de laatste tijd erg in is, zijn vooral TV-kasten en dressoirs in een houtlook erg populair. Vooral houten dressoirs gecombineerd met witte deuren of accenten is een echte trend.

Eethoek
Ook in de eethoek zien we steeds meer het industriële gevoel terugkomen. De laatste tijd zien we steeds vaker ovaalvormige eettafels, gecombineerd met moderne stoelen. Ook tafels en stoelen met zwarte, strakke, soms ijzeren poten zijn erg populair. Als het om de kleur van het tafelblad gaan, zijn vooral houttinten en zwarte of grijze kleuren erg populair. Wanneer we naar de stoelen kijken, zien we voornamelijk velours of stoffen modellen in rustige pasteltinten. Denk hierbij aan oud roze, licht grijze of beige stoelen.

Accessoires en decoratie
Planten zijn een vorm van decoratie die nooit uit de mode zal raken. Je zit dus altijd goed met het plaatsen van planten van diverse groottes. Qua plantenpotten kun je wel variëren per seizoen. Neutrale kleuren zullen altijd bij het interieur passen, maar je zou voor de afwisseling ook eens potten met een wat meer uniek design kunnen neerzetten.

Andere vormen van decoratie die in zijn de laatste tijd, zijn voornamelijk de kandelaars. Deze heb je in allerlei vormen en soorten. Als je graag een industriële sfeer wil creëren, zijn zwarte kandelaars wellicht meer voor jou. Wil je eerder een meer huiselijke sfeer in huis? Dan passen kandelaars van hout misschien wel beter in jouw interieur.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.