Home > Nieuwe Mandeldalfietsroute kost € 3 en verkent prachtig stukje Leiestreek

Nieuwe Mandeldalfietsroute kost € 3 en verkent prachtig stukje Leiestreek

Geschreven op 16 september 2020 om 09:17 door Mario De Wilde

Westtoer lanceert een gloednieuw fietsproduct: de Mandeldalfietsroute. Deze lus is 54 kilometer lang en voert je dwars door de gevarieerde landschappen van de Leiestreek. Fietsers ontdekken Dentergem, Oostrozebeke, Ingelmunster en Meulebeke en trappen langsheen provinciedomein Baliekouter in Wakken.

“Via veilige wegen ontdekken fietsers een prachtig stukje Leiestreek. De tocht is erg gevarieerd en biedt veel indrukwekkende uitzichten waar je even kan uitrusten en genieten van de streek. Verschillende gezellige terrasjes en hoeveproducenten zorgen dan weer voor een drankje of een versnapering onderweg”, zegt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

Fietsers zijn 54 kilometer onderweg en trappen langs tal van bezienswaardigheden. Onder andere het provinciedomein Baliekouter, de fruitboomgaarden rond Dentergem, de Mandelmeersen, de oude spoorbedding in Oostrozebeke, het jaagpad langs het Kanaal Roeselare-Leie, de nieuwe Brigandsbrug in Ingelmunster en het Kasteeldomein Ter Borcht in Meulebeke nodigen uit om even op adem te komen. De route is overwegend vlak. Enkel tussen Dentergem en Tielt zorgt de Poelbergsite even voor een korte, stevige beklimming.

Van de fietsroute is een viertalige brochure met kaart beschikbaar. De route is tevens bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. Het provinciebedrijf Westtoer vraagt aan wandelaars en fietsers om rekening te houden met de maatregelen in het kader van de COVID-19 crisis. Richtlijnen bij het wandelen en fietsen vind je op www.westtoer.be/coronavirus. Afhankelijk van de evolutie worden de maatregelen aangepast. Westtoer ondersteunt de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Het bestrijden van het virus is de grootste prioriteit en ook in het belang van het toerisme op middellange en lange termijn.

Praktisch
De nieuwe routekaart kost € 3,00 en is verkrijgbaar via de webshop van Westtoer (shop.westtoer.be) en op volgende locaties:

-Westtoer, Koning Albert I-laan 120, 8200 Sint-Michiels (Brugge), T 050 30 55 00, www.westtoer.be, www.toerisme-leiestreek.be

-Toerisme Dentergem, Brouwerijstraat 21, 8720 Dentergem, T 051 57 55 28, sport@dentergem.be, www.dentergem.be

-Toerisme Oostrozebeke, Ernest Brengierstraat 6, 8780 Oostrozebeke,
T 056 67 11 20, info@oostrozebeke.be, www.oostrozebeke.be

-Toerisme Ingelmunster, Schoolstraat 35, 8770 Ingelmunster, T 051 33 74 46, toerisme@ingelmunster.be, www.ingelmunster.be

-Toerisme Meulebeke, Markt 1, 8760 Meulebeke, T 051 48 80 80, toerisme@meulebeke.be, www.meulebeke.be

Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis, Jan Van Eyckplein 2, 8000 Brugge,
T 0800 20 021, provincie@west-vlaanderen.be, www.west-vlaanderen.be/informatiecentrum

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.