Home > Nieuwe locatie Wielsbeeks filiaal van Stedelijke Kunstacademie Waregem

Nieuwe locatie Wielsbeeks filiaal van Stedelijke Kunstacademie Waregem

Geschreven op 16 september 2020 om 17:33 door Mario De Wilde

Onlangs werd de nieuwe locatie van het Wielsbeeks filiaal van de Stedelijke Kunstacademie Waregem voorgesteld. In 2017 zette het gemeentebestuur van Wielsbeke de stap om het toenmalige aanbod van lessen beeld en muziek te gaan professionaliseren en het opleidingsaanbod uit te breiden met het domein woord door een filiaal op te richten van de stedelijke kunstacademie Waregem. Zo verdween ook de blinde vlek die Wielsbeke was op de kaart van het DKO.

In eerste instantie hadden de beeldlessen hun onderkomen in de chirolokalen van het Ravotterke, en de lessen woord en muziek gingen door in het cultuurcentrum OC Leieland. Door het vrijkomen van de lokalen waar vroeger de bibliotheek van Wielsbeke was gevestigd, werd er een centrale stek gevonden voor het kunstonderwijs. Centraal op de as Ooigem/Wielsbeke/Sint-Baafs-Vijve. Schepen Daisy Haydon: “De toenmalige bib werd ooit gehuisvest in klaslokalen. Nu is de tijd er dat de klaslokalen terug gebruikt zullen worden, waarvoor ze ooit werden gebouwd.

Naast het kunstonderwijs, dat hier doorgang vindt na de reguliere schooluren, zijn we dan ook blij dat de gerenoveerde lokalen ook overdag benut kunnen worden door de aanpalende school Springeling. De kunstacademie beschikt over het gebruik van de speelplaats en de toiletten van de school, de grotere zaal van de school kan gebruikt worden voor de toonmomenten van de kunstacademie.  Voorwaar een win/win situatie. We willen dan ook het schoolbestuur en de directie van Springeling bedanken voor de samenwerking.”

De basisstructuur van de locatie bleef behouden. De elektriciteit werd door vakkundige mensen uit de buurt vernieuwd en aangepast aan de noden van het hedendaagse onderwijs. De trap op de bovenverdieping werd ingekapseld zodat de twee leslokalen terug autonoom kunnen functioneren. Het schilderen van de ruimtes, het plaatsen van bijkomende muren en deuren: het werd allemaal uitgevoerd door de eigen techniekers onder het gemeentepersoneel die de hele coronatijd hard hebben gewerkt om het klaar te spelen hier op 1 september van start te kunnen gaan. Schepen Daisy: “We zijn dan ook verheugd dat we in onze gemeente Wielsbeke ons steentje bijdragen aan het opleiden van makers en waarnemers van de domeinen beeld, woord en muziek.”

Directrice van de Stedelijke Academie Kerlijne Chanterie: “Door de nieuwe locatie, kan het aanbod ook vergroot worden. Zo kunnen we voor het eerst lessen ‘Audiovisueel atelier’ aanbieden, waarbij de leerlingen kennis maken met het ruime aanbod aan digitale beeldverwerking van creatie tot presentatie.” Inschrijven voor de lessen kan nog tot 30 september. Meer info op www.waregem.be/kunstacademie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.