Home > Nieuwe locatie komende zondag voor Dams streekproductenfestival Da’Smakt

Nieuwe locatie komende zondag voor Dams streekproductenfestival Da’Smakt

Geschreven op 26 september 2022 om 08:50 door Mario De Wilde

Het Damse streekproductenfestival Da’Smakt verhuist naar een nieuwe locatie, de zustertuin, een groene plek midden in het historische centrum van de stad. De 18e editie van het gratis festival vindt plaats op 2 oktober van 10 tot 18 uur. De bezoekers kunnen er genieten van een unieke sfeer en proeven van streekproducten of bereidingen door Damse verenigingen.

“Na de lancering van de nieuwe naam voor het streekproductenfestival, wijzigen we deze keer de locatie, al is die maar 100 meter verder in de Burgstraat”, zegt schepen voor toerisme Rik Strubbe. “Damme Culinair werd Da’Smakt, de Markt wordt de Zustertuin. De Zustertuin is een groene en rustige plek midden in het historische centrum. Ze straalt meer gezelligheid uit en biedt de standhouders meer beschutting.”

Tijdens het festival is er doorlopend animatie zoals live-muziek en kinderanimatie in de vorm van een springkasteel en een rondreizende kinderboerderij. Foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh van het project De Verdwenen Zwinhavens zal ook op Da’Smakt aanwezig zijn. Hij geeft een woordje uitleg over enkele producten van hoeveslagerij Bonne die speciaal voor Da’Smakt worden bereid. Meer info over het Damse streekproductenfestival Da’Smakt op www.visitdamme.be/DaSmakt.

Programma streekproductenfestival

11.00 u officiële opening van Da’Smakt in aanwezigheid van het college van burgemeester en schepenen van Stad Damme

11.00 – 18.00 u standen open voor het publiek en kinderanimatie

11.30 – 13.30 u muziek gebracht door The Sax Guys

13.30 – 15.30 u muziek gebracht door Jazz Kwartet

15.30 – 17.30 u muziek gebracht door Die Fröhliche Trappisten

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.