Home > Nieuwe lijn verbindt vanaf 1 september Heuvelland en Mesen met Poperinge en Ieper

Nieuwe lijn verbindt vanaf 1 september Heuvelland en Mesen met Poperinge en Ieper

Geschreven op 14 juni 2023 om 11:24 door Mario De Wilde

Vanaf 1 september 2023 verandert het busnetwerk in de regio Heuvelland. De Lijn past haar netwerk gefaseerd aan in kader van Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie. In de regio Heuvelland kan je vanaf september rekenen op een volledig nieuw net met vier nieuwe buslijnen tussen Poperinge, Heuvelland, Mesen en Ieper. Goed nieuws voor de pendelaars daar in de buurt.

Nieuwe lijn 71 zorgt voor vaste verbinding voor regio Heuvelland

De nieuwe lijn 71 Poperinge- Mesen – Kemmel- Ieper zorgt vanaf 1 september voor een rechtstreekse verbinding vanuit het Heuvelland en Mesen naar de steden Ieper en Poperinge. Vandaag heeft de regio Heuvelland geen vaste verbinding naar Ieper of Poperinge, er rijden enkel een aantal ritten per dag.

Met de komst van de nieuwe lijn 71 komt er nu een vaste verbinding op weekdagen, in de spits om het uur en overdag om de twee uur. De nieuwe lijn rijdt vanuit Heuvelland en Mesen naar Poperinge via Dranouter, Westouter en Reningelst en naar Ieper via Wijtschate, De Klijte en Dikkebus. Zo zijn alle dorpen in de regio voortaan verbonden met openbaar vervoer. Lijn 71 zorgt bovendien voor een rechtstreekse verbinding met het ziekenhuis van Poperinge.

Wieland Demeyer, burgemeester Heuvelland: “De nieuwe lijn is een grote sprong voor de mobiliteit in Heuvelland, samen met de nieuwe fietspaden en de deelauto wordt openbaar vervoer hierdoor een volwaardige optie voor inwoners.”

Extra lijnen tijdens de spits voor Heuvelland

Naast de nieuwe, vaste verbinding met lijn 71 komen er ook drie nieuwe lijnen in de spits op schooldagen Lijn 711 Ieper – Kemmel – Dranouter – Loker, lijn 712 Ieper – Kemmel – Mesen – Le Bizet en lijn 713 Kemmel – De Klijte – Loker In Ieper rijden de nieuwe lijnen rechtstreeks naar het station. Een overstap tussen lijn 713 en 71 is mogelijk aan de halte Loker Hoekjes. Zo zorgen we in de spits voor een snelle verbinding tussen de scholen in Poperinge, Kemmel en De Klijte.

Sandy Evrard, burgemeester Mesen: “Het nieuwe net voor onze regio is het resultaat van een constructieve samenwerking met alle betrokken steden en gemeenten. We zijn heel tevreden met dit nieuwe net.”

Meer informatie over de wijzigingen

Vanaf midden juni biedt De Lijn uitgebreide informatie en reisbegeleiding via haar website, app, folders en via affiches aan de haltes. Op de gemeentepagina’s (www.delijn.be/gemeentenaam) vind je nu al een uitgebreide beschrijving en plannen van de nieuwe verbindingen. In de gemeentehuizen van de betrokken gemeenten en in de Lijnwinkels zijn gedrukte folders beschikbaar.

Een nieuw busnet als gevolg van het Vlaams decreet Basisbereikbaarheid

Sinds begin dit jaar voert De Lijn gefaseerd een nieuw net in. Het nieuwe net van De Lijn past in de nieuwe mobiliteitsvisie Hoppin (decreet basisbereikbaarheid) waarmee de Vlaamse overheid samen met de lokale besturen inzet op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer.

Het aanbod wordt beter afgestemd op de vraag van de reizigers. De trein, tram en bus blijven vaste waarden. Op drukke verbindingen zet De Lijn in op snellere en frequentere bussen en trams. Op plaatsen waar er minder vraag is naar openbaar vervoer komt er flexvervoer. Je reserveert dan vooraf via de Hoppincentrale (telefoon, website of app) een rit of gebruikt een (deel)fiets of deelwagen om een deel van je traject af te leggen. Vlot overstappen doe je aan een Hoppinpunt, een knooppunt waar verschillende vervoermiddelen samenkomen, zoals trein, bus, tram, deelsystemen of flexvervoer (flexbus of -taxi).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.