Home > Nieuwe Leiebrug tussen Bissegem en Marke wordt morgen geplaatst. Publiek wordt niet toegelaten

Nieuwe Leiebrug tussen Bissegem en Marke wordt morgen geplaatst. Publiek wordt niet toegelaten

Geschreven op 29 september 2022 om 17:46 door Mario De Wilde

Begin september 2021 gingen de werken van start voor de bouw van een nieuwe brug tussen Bissegem en Marke. In afwachting werd de oude brug over de Leie afgebroken en zorgde een fietsers-en voetgangersbrug voor een tijdelijke verbindingsweg. De afgelopen maanden werden op het montageterrein langs de Leie de verschillende brugdelen al aan elkaar gezet. Nu volgt een belangrijke mijlpaal voor de nieuwe Leiebrug: zaterdag 1 oktober wordt de nieuwe stalen boogbrug van het montageterrein naar haar definitieve locatie gevaren en daar vakkundig op haar plaats gelegd.

Verkeershinder
Om de brug veilig te kunnen plaatsen, zal – op advies van De Vlaamse Waterweg – de tijdelijke fietsers- en voetgangersbrug afgesloten worden op zaterdag 1 oktober van 8 uur tot 20 uur. Ook het jaagpad op linkeroever tussen Spoorwegbrug De Drie Duikers en de Rootputstraat is tijdelijk afgesloten van vrijdag 30 september 22 uur tot zaterdag 1 oktober 10 uur. Het verkeer wordt omgeleid.

Geen publiek toegelaten
Aangezien zowel het jaagpad als de tijdelijke fietsers-en voetgangersbrug zullen afgesloten zijn, is er voor publiek weinig ruimte rond de nieuwe brug om het invaren op een veilige manier te volgen. De Vlaamse Waterweg raadt omwonenden en kijklustigen daarom aan om niet ter plekke te komen kijken. De ganse operatie wordt wel gefilmd en gedeeld via de sociale media zodat je achteraf rustig kan kijken hoe de installatie in zijn werk ging.

Opgelet!
Bij te felle wind kan de brug niet veilig geplaatst worden. In dat geval wordt de invaaroperatie verplaatst naar zondag 2 oktober (vermoedelijk 9 uur). We verwittigen jullie tijdig met een nieuwe uitnodiging.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.