Home > Nieuwe lading (duurzame) wagens voor Middelkerke

Nieuwe lading (duurzame) wagens voor Middelkerke

Geschreven op 18 augustus 2021 om 15:05 door Mario De Wilde

Tussen nu en 2023 neemt het gemeentebestuur van Middelkerke heel wat nieuwe wagens in gebruik. Allemaal stralend wit, zoals in de stijl van het huis. Het vernieuwen van het wagenpark is een duurzame en praktisch hoognodige investering. “Eerder deze week leverde de concessiehouder al 16 voertuigen, later dit jaar komen daar nog 7 wagens bij. Het zijn vooral compacte bestelwagens voor de technische ploegen die vaak op verplaatsing moeten werken. Er zit ook een bestelwagen met open laadklep bij voor onze ploeg openbaar domein. De jeugddienst en de kinderopvang krijgen twee nieuwe minibussen. In 2022 en 2023 leasen we nog 5 nieuwe wagens”, zegt Dennis Debeuckelaere die de vernieuwing van het wagenpark opvolgt.

Doelstelling uit het beleidsplan

“Ons fleetplan werkt ‘volle bak’. Collega’s die zich moeten verplaatsen hebben nu nieuwe wagens ter beschikking. Voor het comfortabel en veilig werken van onze medewerkers was het vernieuwen van het wagenpark één van de meest dringende doelstellingen in het Middelkerkse beleidsplan. De nieuwe auto’s zijn een stuk duurzamer en dankzij het leasingplan is het frequente onderhoud gegarandeerd. Ook als we een wagen moeten vernieuwen vergemakkelijkt dat de zaken”, zegt schepen voor openbaar domein Henk Dierendonck.

Goede voorbeeld geven

Schepen voor mobiliteit Dirk De Poortere wil het goede voorbeeld geven: “Als gemeentebestuur moeten we zorgen voor veilige en duurzame wagens. Geef toe: een proper wagenpark heeft niet alleen milieuvriendelijke voordelen, je brengt ook een positieve uitstraling in het straatbeeld.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.