Home > Nieuwe kinderdagopvang in Wervik wil deuren nog dit najaar deuren openen

Nieuwe kinderdagopvang in Wervik wil deuren nog dit najaar deuren openen

Geschreven op 19 februari 2022 om 09:34 door Mario De Wilde

Jonge ouders in Wervik zullen een zucht van verlichting slaken, want vanaf het najaar van dit jaar kan hun kroost terecht in een gloednieuw kinderdagverblijf. Verrassend is dat dit initiatief uitkomt van de organisatie waarin Mater Amabilis participeert, de vzw die in de streek al decennia bekend staat voor zijn aanbod aan ouderenzorg. “Via onze sociale dienstverlening werden we geconfronteerd met de acute nood aan kinderopvang in de regio. Dus besloten we vanuit onze maatschappelijke opdracht hier iets aan te doen.” In de kersverse kinderopvang zullen op weekdagen 18 baby’s en peuters begeleid worden.

Samenwerkingsorganisatie De Hoeksteen vzw waar ook Mater Amabilis in participeert, pakt in Wervik uit met dit nieuw kinderdagverblijf waar maar liefst 18 baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar terecht zullen kunnen. Heel verrassend is dat dit project mee ondersteund wordt door de vzw Mater Amabilis. “Voor alle duidelijkheid: de uiteindelijke initiatiefnemer is de vzw ‘Kinderopvang Hoeksteen’”, verklaart coördinator Jelle Goderis.

Nieuwe kinderopvang in de nabijheid van het woonzorgcentrum

Door de dagelijkse werking in de ouderenzorg kwam ook steeds meer de acute nood aan kinderopvang in het vizier. Algemeen directeur Jurgen Duyck: “Het tekort aan kinderopvangplaatsen in Wervik is erg acuut. Dat borrelde ook op in regelmatige contacten met het lokaal bestuur. Aangezien wij over een stevige structuur en gekwalificeerde omkadering beschikken, liep onze denkoefening verder uit. Wij zijn immers een social profit organisatie die zijn maatschappelijke functie heel degelijk wil vervullen en zich bekommert om allerlei noden. Nu dus ook breder dan ouderenzorg. Bovendien heeft de overheid ons gevraagd onze multifunctionele werking verder uit te bouwen, gericht op de buurt en de lokale bevolking. Algauw waren de krijtlijnen uitgezet van wat tegen het eind van dit jaar een heel professioneel opzet zal worden. Uitstekend opgeleide medewerkers zullen er elke dag de kleintjes opvangen. De kinderdagopvang zal gerealiseerd worden in de heel directe omgeving van het woonzorgcentrum Mater Amabilis.

Ook bij andere woonzorg-collega’s van De Hoeksteen wordt momenteel, naast hun bestaande brede waaier aan ouderenzorg, kinderopvang in de steigers geplaatst. Meer bepaald in Merkem, Kortemark en Dadizele. Telkens in hecht overleg met de lokale overheid. Meer info en inschrijven voor jonge en voor aanstaande ouders: Kinderopvang De Hoeksteen Merkem – kodh@de-hoeksteen.be

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.