Home > Nieuwe horecaparel in Westende: na de Lanteirne en Vecino is er nu BONK

Nieuwe horecaparel in Westende: na de Lanteirne en Vecino is er nu BONK

Geschreven op 26 juni 2023 om 11:28 door Mario De Wilde

Na de officiële voorstelling en opening van BONK, Seafood, Drinks en Suites is duidelijk: dit is een nieuwe parel binnen de horeca-wereld in Westende-Bad. Een realisatie van Pedro De Clercq en Charlotte Landuyt (uitbaters van restaurant De Lanteirne) en Maxim De Clercq en Michiel Van Cauwenbeghe (Foodsharingrestaurant Vecino) beiden in Westende-Dorp. Het voormalig hotel-restaurant Sint-Laureins maakt plaats voor BONK, goed voor zes suitekamers, visrestaurant met nadruk op zeevruchten, aansluitend verpozingsbar.

Vier maand nadat Guido Bogaert en Sabrina Goethals met welverdiende rust gingen en hotel-restaurant Sint-Laureins in nieuwe handen kwam, staat vandaag BONK te blinken op de duinentop aan het Sint-Laureinsstrand. En realisatie om U tegen te zeggen. “Te danken aan ons topteam dat zich vier maanden lang de naad uit het lijf werkte om BONK op de rails te krijgen tegen het nieuwe seizoen. Een huzarenstukje met veel dank aan de vooral plaatselijke firma’s die tijd noch moeite spaarden om de zaak rond te krijgen. Voeg daarbij de 200% inzet van ons team die intussen BONK hun “kindje” zijn gaan noemen. Topwerk, waarvoor dikke merci voor allen”, stellen Charlotte Landuyt en Maxim De Clercq, moe maar blij met het resultaat.

DE ZEE OP HET BORD

Naast de hotelfunctie, met ontbijt op de kamer, staat BONK garant voor een unieke formule waarbij vooral zeevruchten de hoofdrol spelen. “We pakken niet uit met zeevruchtenschotels op zich, maar iedereen kiest wat hij op het bord wil, een krab, kreeft, oesters, garnalen, gamba’s en dies meer, naar eigen goesting. Men kan dit ook zo los genieten bij een leuk glas wijn, getekend Wijnhandel De Brabandere uit Wielsbeke. Filip Lambrecht zet de beste wijnen uit de Bourgogne op tafel. Ook de carnivoren komen aan hun trekken waarbij een serieuze steak, een portie ribbetjes of een luxe gehaktbal de mogelijkheden zijn”, geeft Charlotte Landuyt ons nog graag mee.

Het is meteen duidelijk, met De Lanteirne, Vecino en BONK creëren de twee families een mooie gastronomische en toeristische driehoek die het Westende-Dorp vlekkeloos verbindt met de badplaats, dat alles op een paar honderd meter van elkaar. De parel van Westende-Bad blijft schitteren. “Voor Westende is dit een schitterende troef, gebracht door een familie die de klappen van de horecazweep kent. De parel van de kust zal meer dan ooit schitteren”, stelt burgemeester Jean-Marie Dedecker die er een bonk op gaf en BONK officieel opende op zondag 25 juni 2023. Een super mooie dag voor Westende.

BONK, Strandlaan 12, 8434 Westende, tel. 058 23 91 13

 

 

7 reacties

Heidi Van Dam
Geschreven op 2023-07-17 22:01:41
Zeer goed gegeten. Aardige mensen die er alles op stellen om het gezellig te maken en het volledig naar je zin te geven. Mooie locatie. Een plekje om zeker terug te keren.
Joris bosschem
Geschreven op 2023-07-04 12:47:56
Graag kom ik jullie eens ontdekken! waar vinden we tarieven voor overnachten & ontbijt? succes!!
Vereecken Rudy en Eeckhout Christine
Geschreven op 2023-07-02 20:57:10
proficiat met jullie nieuwe zaak. Wij waren er zaterdagavond en waren van de laatsten die konden bediend worden. We kregen het superlekkere aperitief maison op het terras en kregen snel een plaatsje binnen. We genoten van de Smeus en de Bouillabaisse. We vertelden het al aan vrienden en familie en ik wou graag het menu nog eens raadplegen. Waar kan ik het vinden? Als ( ieder weekend) tweedeverblijvers, komen we zeker terug. Groetjes, Rudy en Chris
Gertie
Geschreven op 2023-07-02 20:01:35
Veel succes met bonk !!!👍😋
Jef Hoebe.
Geschreven op 2023-07-02 13:29:33
Wil op 9 juli bij U komen eten wanneer kunnen we binnen??? Laat iets weten want we kunnen niet reserveren .probleem???? Grts
Anneke
Geschreven op 2023-06-28 12:17:27
Top kijk er naar uit om te komen genieten 🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉Dikke proficiat 🥳
Felix
Geschreven op 2023-06-27 12:36:31
Schitterend, Heel mooi gezegd, bedankt! Mvg, Felix Nibogora

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.