Home > Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Sint-Andries geopend

Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Sint-Andries geopend

Geschreven op 3 juli 2024 om 07:01 door Mario De Wilde

Gisteren werd in Sint-Andries Brugge een nieuwe hondenloopweide gerealiseerd langs de Bevrijdingslaan. Hiermee telt Brugge al negen hondenloopweides. Gemeenteraadslid Sandrine De Crom is tevreden met deze hondenloopweide: “Ik woon zelf in Christus-Koning en heb een hondje, ik pleit al geruime tijd voor een hondenloopweide in de buurt. Heel wat mensen uit de buurt zullen hier heel tevreden mee zijn.”
Nieuwe hondenloopweide
“We besloten een hondenloopweide aan te leggen langs de Bevrijdingslaan om tegemoet te komen aan de grote vraag die hiervoor bestaat in de Brugse binnenstad en Christus-Koning”, klinkt het bij schepen Van Volcem. “De hondenloopweide is in totaal 1.865 m² groot. Op die manier kunnen alle inwoners hun honden hier volop laten ravotten. Om de zone nog leuker te maken voor de honden zorgden we voor twee boomstammen en een speelheuvel.”

De hondenloopweide is toegankelijk voor mensen met een rolstoel of buggy, doordat de twee ingangen naar de weide verhard aangelegd zijn. Hier staan ook twee picknickbanken met verlengd blad en vuilnismanden. Ter hoogte van de ingang aan de Bevrijdingslaan werden twee mindervalide parkeerplaatsen gerealiseerd. Firma Devrieze voerde het aanleggen van de verhardingen uit, firma Vermeulen het plaatsen van de afsluiting. Het terrein is eigendom van het Agentschap Wegen en Verkeer. Na onderhandeling kon Stad Brugge een overeenkomst sluiten omtrent het kosteloos gebruik van dit terrein.

Hondenloopweides in Brugge
De hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan is de negende in Brugge. De andere hondenloopweides liggen in Sint-Pieters (1), Sint-Kruis (2), Koolkerke (1), Zeebrugge (1), Zwankendamme (1), alsook nog twee in Sint-Andries (2).

Sint-Andries

Koude Keuken

Sint-Andries

Beisbroek

Sint-Andries

Bevrijdingslaan

Sint-Kruis

Sportpark Gulden Kamer

Sint-Kruis

Ryckevelde (Agentschap Natuur en Bos)

Koolkerke

Fort van Beieren (Provincie West-Vlaanderen)

Zeebrugge

Strand (losloopzone)

Sint-Pieters

Park ter Poele

Zwankendamme

Langs de Lisseweegse Steenweg

S

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.