Home > Nieuwe headquarters voor het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) in Oostende

Nieuwe headquarters voor het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) in Oostende

Geschreven op 18 september 2021 om 10:52 door Mario De Wilde

Tegen midden 2022 krijgt het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) te Oostende een nieuw onderkomen in de indrukwekkende InnovOcean Campus aan de Jacobsenstraat.
Het VLIZ, dat inzake marien wetenschappelijk onderzoek ondertussen reeds meer dan 20 jaar een pioniersrol vervult, zal alsdan verhuizen naar een zes verdiepingen tellend gebouw. Hiermee gaat een investering van 17 miljoen euro gepaard. Het personeelsaantal is ondertussen aangegroeid tot 134 en bestaat uit 16 nationaliteiten en dit mede door de bezielde en enthousiaste inzet van algemeen directeur Prof. dr. Jan Mees.

VLIZ heeft zich overigens tijdens de pandemie ingezet met studies naar de gevolgen van corona in het zeewater, het onbemand varen in de haven en blijft ook werk maken van een belangrijke interface met het bedrijfsleven. Het succes van het VLIZ is ook merkbaar in het groeiend aantal leden: van 227 in 2014 naar 890 dit jaar. Tweehonderd onder hen konden gisteren tijdens een verzorgde en uitgebreide rondleiding in primeur kennismaken met de vorderingen aan het nieuwe hoofdkantoor. Dat leverde flink wat ‘wow’-momenten op.

Foto’s en tekst met dank aan Yves Slabbinck

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.