Home > Nieuwe Grensleiefietsroute (57.8 km) zopas in Wevelgem officieel voorgesteld

Nieuwe Grensleiefietsroute (57.8 km) zopas in Wevelgem officieel voorgesteld

Geschreven op 24 februari 2023 om 11:38 door Mario De Wilde

In Wevelgem presenteerde Westtoer de nieuwe Grensleiefietsroute. Water is de leidraad door deze route, de helft van het traject loopt langs autovrije paden langs De Leie en het Kanaal Ieper-Komen. De 57,8 km lange route loopt door het gevarieerde landschap van Wevelgem, Menen, Wervik en Moorslede.

De lancering van de Grensleiefietsroute kadert in een volledige herwerking van het recreatieve fietsaanbod in West-Vlaanderen. Voor deze route werd een volledig nieuw traject uitgewerkt. Westtoer speelt nog beter in op de beleving van recreanten dankzij de integratie van nieuwe paden, natuurgebieden en leuke stopplaatsen langs de fietsroutes. In totaal worden 25 nieuwe fietsroutes gelanceerd. Zeven daarvan werden vorig jaar reeds geopend en de Grensleiefietsroute is de achtste van 18 nieuwe en vernieuwde fietsroutes die in het voorjaar van 2023 worden voorgesteld. Westtoer organiseert in 2023 een themajaar rond fietsen en wandelen vanuit het nieuwe merk ‘Visit West-Vlaanderen’. Dit is een overkoepelend toeristisch platform dat vooral de fiets- en wandelmogelijkheden alsook de gastronomische troeven uit West-Vlaanderen presenteert.

“Ongeveer de helft van het traject van de Grensleiefietsroute loopt via de autovrije jaagpaden langs De Leie en het Kanaal Ieper-Komen. De Leie is de levensader van de streek en vormt al enkele eeuwen de grens met Frankrijk. Onderweg fiets je langs de Basiliek van Dadizele die zich al van ver laat zien, de prachtige beekvalleien van de Gasthuisbossen en De Balokken, een eiland tussen de nieuwe- en de oude Leie in Wervik. Onderweg genoeg terrasjes en adresjes om even uit te blazen”, aldus Sabien Lahaye-Battheu voorzitter Westtoer en gedeputeerde voor Toerisme.

De route wordt bewegwijzerd met zeshoekige bordjes en kent startpunten aan Toerisme Wervik, de Waalvest in Menen, het Guldenbergplein in Wevelgem, Toerisme Moorslede en de Zandvoordeplaats in Zandvoorde (Zonnebeke). Aan deze vijf startpunten staat telkens een startbord.

Alle nieuwe en herwerkte routes worden als ‘bewegwijzerde suggestieroute‘ geïntegreerd op de fietsnetwerkkaarten. Van deze routes zal er geen aparte folder meer verschijnen. De fietsnetwerkkaarten met de suggestieroutes zijn vanaf eind maart te koop in de webshop van Westtoer shop.westtoer.be en partners (diensten voor toerisme, bezoekerscentra, boekhandels, etc.). Via visitwestvlaanderen.be vind je alle informatie over deze nieuwe fietsroute terug en kan er een gratis pdf-bestand met routekaart en gpx-bestand van het traject worden gedownload.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.