Home > Nieuwe foodtruck uit Gullegem voor renners van Soudal Quick-Step in de Tour

Nieuwe foodtruck uit Gullegem voor renners van Soudal Quick-Step in de Tour

Geschreven op 20 juni 2024 om 07:49 door Mario De Wilde

Nu de Tour de France nog iets meer dan een week verwijderd is, is de voorbereiding van hoe we de renners van brandstof kunnen voorzien tijdens de grootste race ter wereld, in volle gang. Daarom mocht Soudal Quick-Step gisteren met veel plezier de sleutels in ontvangst nemen van hun gloednieuwe food truck, die door de partners bij Lafosse is uitgerust met state-of-the-art STOOF-keukenapparatuur. Het was in de Lafosse showroom in Wevelgem waar General Manager Benjamin Vandorpe de truck overhandigde aan Soudal Quick-Step CEO Patrick Lefevere.

Voeding maakt al lang deel uit van de strategie van Soudal Quick-Step om een van de toonaangevende teams in het professionele wielrennen te zijn, met onze voedingsdeskundigen en chef-koks, die nauw samenwerken met onze renners om ervoor te zorgen dat ze voldoende brandstof krijgen om een van ’s werelds zwaarste races te rijden. Benjamin Vandorpe: “Eerder dit jaar kondigden we aan dat we de biologische ingrediënten van Alce Nero zouden gebruiken, maar die moeten nog steeds perfect worden bereid. Daarom zijn we verheugd dat Lafosse onze truck uitgerust heeft met toonaangevende
STOOF-apparatuur, waardoor onze chef-koks voedzame en heerlijke maaltijden voor onze rijders kunnen bereiden. De truck is ook uitgerust met Quick-Step vinyl Terrazzo veelkleurige vloeren.”

Bij de ontvangst van de sleutels van het nieuwe voertuig zei Lefevere: “We weten hoe belangrijk voeding is voor atleten, en er wordt steeds meer onderzoek gedaan en meer begrepen. Zoals we weten, betekent wat goed voor je is niet altijd dat het noodzakelijk ook het beste smaakt, dus we moeten onze chef-koks en voedingsdeskundigen een ruimte bieden waar ze creatief kunnen zijn. Daarom zijn we verheugd dat onze truck is uitgerust met het soort state-of-the-art apparatuur dat je in een toprestaurant vindt, en
we willen Lafosse bedanken voor hun tijd en expertise om dit samen te ontwerpen.”

De renners van Soudal Quick-Step zijn top atleten, daarom is het belangrijk dat hun eten wordt bereid met een constante kwaliteit, ongeacht de locatie waar ze verblijven. “We zijn er trots op dat we bij Lafosse nauw hebben kunnen samenwerken met de chefs en voedingsdeskundigen van het team om een complete hypermoderne mobiele keuken te ontwikkelen, inclusief een op maat gemaakte STOOF specifiek voor hun behoeften en wensen”, aldus Benjamin Vandorpe.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.