Home > Nieuwe fietstelzuil langs Vrijbosroute in Langemark-Poelkapelle

Nieuwe fietstelzuil langs Vrijbosroute in Langemark-Poelkapelle

Geschreven op 6 mei 2022 om 14:01 door Mario De Wilde

Deze ochtend om 9 uur was er de inhuldiging van de nieuwe fietsstelzuil aan de Vrijbosroute, rotonde Melkweg en Blikschotestraat in Langemark-Poelkapelle. Op die manier kan al het recreatieve en functionele fietsverkeer precies geteld worden. Sensoren in het wegdek detecteren elke fietser die passeert. De telzuil stuurt onmiddellijk de cijfers door naar een softwareplatform van de Provincie West-Vlaanderen zonder dat iemand nog ter plaatse moet gaan controleren. Een zonnepaneel voorziet de teller van duurzame elektriciteit.

Resultaten
Dankzij de telzuil zal de Provincie precies monitoren hoeveel fietsers er passeren. Met die cijfers gaat de Provincie na of investeren in fietsassen en –snelwegen ook zorgt voor een effectieve toename van het fietsverkeer. De Provincie plaatste de eerste fietstelzuil langs het Guldenspoorpad op de grens tussen Kortrijk en Zwevegem, ter hoogte van Kapel ter Bede. In totaal zijn daar tussen april 2020 tot april 2022 meer dan 820.000 fietsers geregistreerd.

Vrijbosroute
De Vrijbosroute is een provinciale groene as die een fietsveilige verbinding vormt tussen Ieper en Kortemark, en doet eveneens dienst als fietssnelweg F351. Het fietspad is recent deels heraangelegd. De Provincie werkt momenteel aan een plan om de fietsroute te voorzien van een uniforme signalisatie in de huisstijl van de fietssnelwegen. De nieuwe fietstelzuil past in dit plan.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.