Home > Nieuwe Express in Brugge-St-Pieters opent vandaag. Alle dagen open en Brugse specialiteiten

Nieuwe Express in Brugge-St-Pieters opent vandaag. Alle dagen open en Brugse specialiteiten

Geschreven op 27 oktober 2021 om 10:32 door Mario De Wilde

Carrefour opent vandaag een Express buurtwinkel aan de Oostendsesteenweg in Brugge-St-Pieters. Met deze buurtwinkel wil Carrefour focussen op verse producten en plaatselijke specialiteiten, maar het vooral makkelijk maken voor jong en oud die er elke dag van de week en in het weekend terecht kunnen voor heerlijke verse producten. Franchisepartner Olivier Joos heeft er alvast zin in. Hij is bovendien niet aan zijn proefstuk toe. Hij opende reeds een Carrefour Express aan de Moerkerkse Steenweg in Sint-Kruis in september 2016 die vandaag op volle toeren draait. “Ik wil het hier ook voor de klant echt makkelijk maken”, zegt Olivier. “Daarom is de winkel alle dagen doorlopend open van 7u00 tot 20u00 zodat de klanten niet alleen hun ontbijt kunnen afhalen maar ook voor of na het werk of school nog snel wat boodschappen kunnen doen. Ook de werknemers van AZ St-Jan en Mintus kunnen hier makkelijk terecht voor of na hun werk”.

Bereikbaarheid en duurzaamheid troef
De Express komt er in het wooncomplex op de vroegere site van Coca Cola, Olivier is echter een ex medewerker van Coca Cola. Met een oppervlakte van 257 m2 heeft de winkel een ideale ligging in de buurt van de nieuwe wooneenheden en woonwijken. Deze Express aan de Oostendsesteenweg beschikt ook over een ruime parking. De buurtwinkel is er dus voor de buurtbewoner die op zoek is naar een ruim aanbod van verse producten, maar ook voor jonge gezinnen of schoolgaande jongeren die nog snel wat dagelijkse inkopen wil doen.

Er werd heel veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo wordt er onder meer gewerkt met een koelingsinstallatiesysteem op CO2 en draait de verwarming op de verbrandingsinstallatie. De parking is voorzien van klinkers om meer regenwater te laten doorsijpelen naar de bodem.

Een uitgebreid assortiment
De winkel bakt elke dag vers brood, pistolets en koffiekoeken en biedt zijn klanten ook heerlijke verse koffie en vers geperst fruitsap aan. Ook de broden van de Carrefour Kwaliteitsketen zijn er beschikbaar evenals een mooi gamma patisserie.

De Express van Brugge St-Pieters heeft eveneens een uitgebreid assortiment beenhouwerij evenals een mooie fruit- en groenteafdeling en een groot gamma met meer dan 50 referenties aan bio-producten. Zeer handig zijn ook de kant-en klare maaltijdvoorzieningen en -oplossingen zoals belegde broodjes, maaltijdsalades, kant-en-klare warme maaltijden tot in de winkel gebraden kip aan ‘t spit. Verder biedt de winkel een groot assortiment aan van bloemen evenals uw dagelijkse krant.

Brugse specialiteiten
Typisch voor deze Express is het assortiment lokale producten. Zo biedt de winkel heerlijke koffie van Bruynooghe met zowel fruitige als kruidige aroma’s voor een optimale koffiebeleving. Ook lekkere Steffi-Fruit fruitsappen van de West-Vlaamse boerderij in Moerkerke-Damme zijn er beschikbaar. Verder biedt deze Express in Brugge vervaardigde heerlijke ambachtelijke Sjokie chocopasta voor iedereen die houdt van ambachtelijke choco met pure ingrediënten en heerlijke Belgische chocolade. Het lokale assortiment wordt aangevuld met ambachtelijke roomijs van de hoeve Macarel uit Oudenburg.

Adres: Oostendsesteenweg 146, 8000 Brugge St-Pieters

Open 7 dagen op 7 van 7u00 tot 20u00. Geen sluitingsdag.

1 reactie

Jozef Van den Berghe
Geschreven op 2021-10-29 12:42:35
Dag Olivier Een heel verzorgde omgeving alles wat de omwonende moeten hebben “EEN BUURTWINKEL”,voor iedereen met zorg kiezen. Als bewoner nog meer genieten en geen nood aan verveling. Olivier, nog veel geluk met de zaak.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.