Home > Nieuwe en ruimere botenloods voor BTR Dudzele, de grootste Vlaamse roeivereniging

Nieuwe en ruimere botenloods voor BTR Dudzele, de grootste Vlaamse roeivereniging

Geschreven op 6 maart 2023 om 11:13 door Mario De Wilde

De roeisport beleeft mooie tijden in Brugge. Afgelopen weekend kon Bruggeling Tristan Vandenbussche een zilveren medaille binnenhalen tijdens het WK indoor roeien. Een mooie prestatie voor collega-roeiclub BTR Dudzele. Maar de afgelopen dagen leverden nog meer spektakel op het water op. De Brugge Boat Race is immers een klassieker op de wedstrijdkalender en zet Brugge op de internationale sportieve kaart en werd er hard gestreden om sportieve titels. De wedstrijd werd ook aangegrepen om de nieuwe botenloods van de KRB officieel en feestelijk in te huldigen. Vorig jaar in februari kon het bestuur de ambitieuze plannen al laten zien, afgelopen weekend vierden ze de feestelijke opening van de nieuwe loods.

Gezien de groei van de club – KRB is ondertussen de grootste Vlaamse roeivereniging – waren infrastructurele ingrepen broodnodig. Toen de club enkele jaren terug bij het stadsbestuur van Brugge aanklopte voor de nodige steun bij de plannen voor nieuwe infrastructuur, stemde de schepen van Sport, Franky Demon, dan ook graag in. Er is al jaren een mooie samenwerking en er zijn goede afspraken rond de uitbating en het gebruik van de gebouwen, zowel door de club zelf als door andere sportievelingen op deze groene as rond de stad.

Schepen van Sport Franky Demon: “De nieuwe botenloods sluit mooi aan op het clubhuis en voldoet aan alle vereisten om het kostbare materiaal van de club degelijk te bewaren. De opslagcapaciteit van de dure competitieboten is nu een stuk groter én er is nu meer en voldoende ruimte om de roeiboten van onder meer de nationale ploeg en de bezoekende buitenlandse verenigingen op te slaan tijdens stages. Een vereiste om de internationale status van de club te behouden. KRB werkt ondertussen met een reservatiesysteem voor het botengebruik dat ervoor zorgt dat het botenbeheer beter en transparanter verloopt. Het nieuwe systeem biedt bovendien de mogelijkheid om een onderhouds- en aankoopschema op te maken op basis van het reële botengebruik. Dames en heren, ‘Roeien met de riemen die we hebben’ geldt hier enkel letterlijk, want de KRB blijft investeren in de toekomst, zowel op als naast het water. De realisatie van deze nieuwe loods biedt nieuwe perspectieven voor de verouderde botenloods. Ook daar zijn er plannen voor nieuwe investeringen en we zetten er graag onze schouders onder. De verouderde botenloods wordt op korte termijn heringericht, onder meer voor kleedkamers voor de dames. Het aantal vrouwelijke leden is door de jaren heen verdubbeld tot een derde van het totale aantal leden. Bovendien zal ook het laatste deel van de technische installaties worden aangepakt, een belangrijke duurzame investering voor de toekomst. Ook daar zal de Stad instaan voor het grootste deel van de kosten, samen met de club. Wij voorzien een subsidie van iets meer dan 187.000 euro. Goed nieuws is dat de werkzaamheden hiervoor na dit weekend kunnen starten.”

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.