Home > Nieuwe eetzaal Leffinge vanaf nu ook voor verenigingen

Nieuwe eetzaal Leffinge vanaf nu ook voor verenigingen

Geschreven op 16 september 2020 om 09:23 door Mario De Wilde

Sinds dit schooljaar eten de leerlingen van De Bonte Pier in Leffinge in een nieuwe eetzaal. Het gemeentebestuur lost hierdoor niet alleen het plaatsgebrek voor de school op. Ook lokale verenigingen mogen voor hun activiteiten gebruik maken van de nieuwe refter in de gemeentelijke basisschool.

Op de groei

“Cru gesteld waren we een beetje slachtoffer van ons succes”, zegt schepen voor onderwijs Natacha Lejaeghere. “De oude refter werd te klein, want de Leffingse gemeenteschool is de laatste jaren enorm gegroeid. De eetzaal was niet alleen verouderd, de Bonte Pier kampte ook met een lokalentekort om schoolactiviteiten comfortabel te organiseren en er was nood aan een extra volwaardige kleuterklas. We moesten dus een oplossing vinden.”

Ook plaats voor verenigingen

“Omdat de bibwerking in Leffinge werd stopgezet kwam deze ruimte vrij en hadden we meteen plaats voor onze nieuwe eetzaal. We stellen de nieuwe refter trouwens open voor het verenigingsleven, dat dringend nood heeft aan lokalen voor hun werking”, zegt directeur Patricia Hauweele. “Erkende verenigingen mogen de nieuwe eetzaal gebruiken vanaf 14 u. Dat geeft ons de kans om alles netjes op te ruimen. De reservaties verlopen ook bij de gemeentelijke cultuurdienst, die alle gemeenschapszalen beheert”, vult schepen Lejaeghere aan.

Inspanning van alle diensten

Schepen Lejaeghere heeft nog een pluim voor de Middelkerkse technische dienst. “Bijzonder aan dit project is de grote inspanning van heel wat gemeentelijke ploegen. Onze technische dienst installeerde de keuken, legde een nieuwe vloer, zorgde voor perfect maatwerk deed de de schilderwerken, stond in voor de elektriciteit en sanitair en bracht alle losse meubilair ter plekke. Alvast een dikke merci!”

Fotocredit: Luc Cassiman

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.