Home > Nieuwe Chef Vito Centomani brengt verfijnd Italië naar restaurant Da Claudio in Nieuwpoort

Nieuwe Chef Vito Centomani brengt verfijnd Italië naar restaurant Da Claudio in Nieuwpoort

Geschreven op 14 september 2022 om 12:18 door Mario De Wilde

Sinds enkele dagen waait een nieuwe wind over de tafels van restaurant Da Claudio. Met de komst van de Italiaanse topchef Vito Centomani (41) weten Vanessa en Claudio Aquaro nu optimaal de authentieke keuken van Puglia op het bord leggen. Meer nog, chef Vito en meester sommelier Claudio zijn afkomstig uit Monopoli, pittoreske havenstad nabij Bari, en kennen mekaar al decennia. Vandaag maken ze samen werk van een nieuw culinair hoogstaand verhaal met drie passies: wijn, mooie schotels en dito nagerechten, gegoten in een nieuw concept. Italiaanser kan haast niet. Buon appetito!

Het verhaal van restaurant Da Claudio start in 1996 wanneer Claudio Aquaro zich als sommelier wereldwijnen in het restaurant van zijn oom in Oostende van zijn beste zijde laat zien. Samen met eega Vanessa deelt hij de passie van de Italiaanse keuken en kiest in 2012 voor een eigen wijn- en delicattessezaak, in Nieuwpoort, klein en fijn met het beste uit Italië. De zaak groeit en in 2015 openen zij restaurant Da Claudio. Hun werk ziet zich meteen beloond met vermeldingen in de gidsen Michelin en de Gault&Milliau als ‘Ambassadeurs van het goede Italiaanse leven’.

Talentrijke chef

Vandaag schrijven we zowat hetzelfde verhaal wanneer Vito Centomani zijn intrek neemt aan het fornuis van Da Claudio. Drie jaar nadat hij in 2019 zijn eigen restaurant uitbouwde in Oostende, koos hij er zopas voor om zijn kookkunsten bij streekgenoot Claudio, in Nieuwpoort, ten volle uit te leven. De nieuwe chef is geboren en getogen in het vissersdorp Monopoli, zoon uit de vijfde generatie vissers, met eigen vaartuig. Vader, moeder en de broers zijn allemaal gek van de zee en zijn verzot op alles wat de zee te bieden heeft. “Vis wappert dan ook hoog in ons vaandel. Net als Claudio heb ik dezelfde passie over de Italiaanse gastronomie. We hebben respect voor dagverse producten. Wat de dagmarkt niet kan bieden, komt niet op tafel. Punt. Aangevuld met de wereldwijnkennis van patron Claudio en het wordt genieten.”, stelt de kersverse chef Vito.

Ode aan Italië

Hoe dan ook, een nieuw verhaal zweeft doorheen restaurant De Claudio, het verhaal van drie passies die vlekkeloos in elkaar smelten en het smaakvolle Italië in al zijn facetten, op het bord én in het glas ten volle doen ontplooien. “Het is onze bedoeling om de lekkerbek optimaal te laten genieten van een uitzonderlijke culinaire reis doorheen Italië, met de nadruk op Puglia. Daar we uitsluitend met dagverse ingrediënten werken vergt de bereiding soms wat extra tijd. Van het aperitief, de hapjes al over diverse uitgelezen schotels en dito wijnen tot aan het nagerecht en de koffie willen we Italië op zijn best voorschotelen. We werken samen met dat ene doel: een ode brengen aan de Italiaanse keuken en wijnen”, besluit Claudio Aquaro. (Georges Keters)

Restaurant Da Claudio, Marktstraat 19, 8620 Nieuwpoort, tel. 058 24 33 74

Foto: Sommelier wereldwijnen Claudio Aquaro en chef Vito Centomani brengen een ode aan de Italiaanse keuken.

 

 

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.