Home > Nieuwe beweegtoestellen in het nieuwe Snoezelbos van Menen

Nieuwe beweegtoestellen in het nieuwe Snoezelbos van Menen

Geschreven op 24 juni 2021 om 17:13 door Mario De Wilde

“De stad die wij willen maken is een stad die zijn inwoners uitnodigt om elkaar te ontmoeten, om het leven te vieren, om oog te hebben voor onderbelichte delen van de wereld…, maar ook een stad die uitnodigt om te bewegen. Belangrijk is dat we alle inwoners uitnodigen, want bewegen is van alle leeftijden. Samen met onze diensten onderzochten we waar en hoe we senioren de meeste kansen kunnen geven om hun fitheid te onderhouden.” zegt schepen van Participatie van Menen, Herman Ponnet.

“Zo komt het dat ik vandaag met veel plezier het eerste publiekelijk toegankelijk ‘fitnesscentrum’ in volle buitenlucht hier, in de Volkslaan, mag inhuldigen”, gaat schepen Ponnet ook bevoegd voor Sport verder. “We kozen doelbewust voor deze locatie, omdat de Volkslaan vandaag – dankzij de inzet van ons Lokaal Dienstencentrum Allegro – een belangrijke plek is voor onze senioren. Verder staan we hier in een mooi kader. Vandaag zie je hier veel jonge bomen, maar eens dat zij tot wasdom komen, zullen zij onze uitnodiging om deze plek te beleven nog verleidelijker maken.”

Schepen van Zorg, Renaat Vandenbulcke: “De selectie van de fitnesstoestellen gebeurde in overleg met onze ergotherapeuten van de Pelikaan en Woonzorgcentrum Andante, zodat we zeker zijn dat ook de bewoners van deze zorginstellingen de toestellen kunnen gebruiken. Bewegen is belangrijk voor onze residenten. Als zij dat in een gezonde buitenlucht kunnen doen met de nodige schaduw en zitfaciliteiten, dan is dat een echte meerwaarde voor ons woonzorgcentrum.”

OOK NIEUW TYPE ZITBANKEN UITTESTEN

“Ik deel het enthousiasme van mijn collega’s”, zegt Patrick Roose, schepen van Publieke Ruimte. “Tot voor kort lag hier best een groot terrein, waar niemand iets van terugverlangde. Volgens ons ging het wel degelijk om een plek met veel mogelijkheden voor de Menenaars: een groot en toegankelijk terrein met een strategische ligging voor de ouderen en hulpbehoevenden. Daarom hebben we het terrein in twee bewegingen opgenomen. Ten eerste kon het terrein bijdragen om meer en beter groen naar Menen te halen. Daarom staan hier niet minder dan 2.325 bomen die de biodiversiteit meer kansen geven, maar ook de nodige schaduw en koelte kunnen geven om mensen uit te nodigen naar buiten te komen en van de buitenlucht te laten genieten.”

“Ten tweede hebben we het terrein opgenomen in de globale oefening van de speel- en beweegtoestellen. Hier staan vier toestellen ter waarde van 19.337 euro. Als we kunnen bijdragen tot een betere mentale en fysieke gezondheid van de Menenaars, dan is dat een investering die we als stadsbestuur met overtuiging doen.”

“Daarnaast installeerden we hier ook zeven zitbanken om groepen van bewoners van het woonzorgcentrum of senioren te kunnen ontvangen in de publieke ruimte. De rugleuning en armleuningen zorgen voor een meer ergonomische zithouding. Deze banken uit de Westtoer catalogus ter waarde van zo’n 6.000 euro zijn gemaakt uit duurzaam okan FSC hardhout. De leden van de ouderenadviesraad testten afgelopen weken de toegankelijkheid van deze zitplaatsen en zullen eind juni hun eindrapport opmaken. Bij groen licht worden deze zitbanken de nieuwe standaard voor het zitmeubilair in onze stad.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.