Home > Nieuwe afgesloten fietsenstalling voor 88 fietsen in Lauwe

Nieuwe afgesloten fietsenstalling voor 88 fietsen in Lauwe

Geschreven op 16 september 2021 om 14:57 door Mario De Wilde

“Vandaag start de Week van de Mobiliteit. Een goed moment om uit te pakken met de recente installatie van een nieuwe fietsenstalling in Lauwe tussen onze gemeentelijke basisschool de Wonderwijzer en de voetbalvelden van WS Lauwe. Een nieuwe stap naar meer verkeersveiligheid in onze schoolomgevingen én extra comfort voor fietsers in het algemeen”, zegt een tevreden schepen van Patrimonium Renaat Vandenbulcke.

De fietsenstalling voor de kinderen van de gemeentelijke basisschool De Wonderwijzer in Lauwe bevond zich tot voor kort op de speelplaats van de school. Schepen Vandenbulcke: “Naar aanleiding van de toekomstige herinrichting van de speelplaats bouwden we een nieuwe overdekte fietsenstalling aan de verbindingsweg tussen de school en het aanpalende voetbalstadion van WS Lauwe. De fietsenstalling bestaat uit een zwartgelakte stalen structuur met transparante heldere polyester profielplaten als dakbedekking. De fietsenstalling heeft een dubbele poort en kan volledig afgesloten worden. Het bouwen van de fietsenberging is een investering van in totaal 57.558,45 euro.”

“De nieuwe fietsenstalling telt 44 beugels, goed voor 88 fietsen. De fietsenbeugels hebben een dwarsstang voor het stallen van kinderfietsen. De stalling zal hoofdzakelijk aangewend worden door de school. En dat is een nieuwe troef op het vlak van verkeersveiligheid: fietsende kinderen moeten voortaan niet meer op straat aanschuiven, want ze kunnen meteen de doorsteek naar de fietsenstalling nemen. De nieuwe fietsenstalling zal ook gebruikt worden door de voetbalclub én tijdens publieke evenementen in Lauwe”, vult schepen van Mobiliteit Patrick Roose aan.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.