Home > Nieuw snellaadstation op de parking van kleinhandelszone Esenweg in Diksmuide

Nieuw snellaadstation op de parking van kleinhandelszone Esenweg in Diksmuide

Geschreven op 26 oktober 2023 om 07:28 door Mario De Wilde

Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft een snellaadstation geopend in Diksmuide. De nieuwe snelladers zijn te vinden op de parking van de kleinhandelszone bij de Esenweg (N35), waar winkels zijn van onder meer Action, Bel&Bo, Bristol en Kruidvat. De vier laadplaatsen hebben een maximale capaciteit van 150 kW. Elektrische rijders kunnen er op een half uur tijd, 300 km extra bereik opladen met groene stroom van zon en wind. Net zoals de andere stations van Fastned is het nieuwe laadstation in Diksmuide herkenbaar aan de typische gele ‘wings’ of vleugels.

De komst van Fastned betekent niet alleen goed nieuws voor de klanten van de winkels in de kleinhandelszone, maar ook voor wie via de N35 richting Veurne en de kust rijdt, of naar het centrum van de provincie West-Vlaanderen. Benoit Deny, managing director bij vastgoedontwikkelaar Immo Deny, de eigenaar van het shoppingcenter: “We zijn zeer blij met de realisatie van dit snellaadstation. Het is een uitstekend voorbeeld van onze aanhoudende ambitie om meerwaarde te creëren voor de huurders van onze panden, en om steeds mee te evolueren met de nieuwste technologieën en innovaties.”

Tuur De Coninck, country manager Belgium bij Fastned: “Diksmuide is ons eerste snellaadstation in de Westhoek. We zijn heel blij dat we met deze realisatie zowel onze klanten in West-Vlaanderen als het elektrisch verkeer van en naar de kust nog beter van dienst kunnen zijn. Met Fastned blijven we ons engageren voor een versnelling van de elektrificatie van het wagenpark. De combinatie met lokaal ondernemerschap, zoals hier in Diksmuide, heeft daarin een toegevoegde waarde.”

Diksmuide is het 24ste station van het Europese snellaadbedrijf in België. Het opent exact drie jaar na Oostende, het allereerste snellaadstation van Fastned in België. Fastned heeft als doel tegen 2030 door te groeien naar 1000 locaties in Europa. In België openen binnenkort nog nieuwe stations in onder andere Zoersel en Walshoutem.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.