Home > Nieuw reisconcept voor singles strijkt neer in De Westhoek

Nieuw reisconcept voor singles strijkt neer in De Westhoek

Geschreven op 23 maart 2021 om 08:39 door Mario De Wilde

Reisorganisatie Happy Weekends uit Retie biedt een antwoord op de groeiende groep alleenstaanden die zich als gevolg van de coronamaatregelen eenzaam voelen. Met het nieuwe concept Single Saturdays nodigt de touroperator singles uit voor een overnachting in een mooi hotel en een keuzeprogramma met wandelingen en fietstochten. Tijdens het paasweekend (3 tot 5 april) staat De Westhoek op het programma. “Je hoort en leest het overal: steeds meer alleenstaanden voelen zich eenzaam. De reden laat zich raden”, zegt zaakvoerder Paul Huysmans van reisorganisatie Happy Weekends. Een andere vaststelling is dat heel wat hotels momenteel kampen met een erg lage bezetting en dus blij zijn met extra klanten. En zelfs bereid zijn om het singlesupplement dat ze in normale tijden vragen, te laten vallen.

Klaar voor lancering
“We namen contact met een aantal hotels in eigen land met de vraag om mee te werken en zo mee te helpen aan het doorbreken van de eenzaamheid bij alleenstaanden. Van een aantal kregen we een positief antwoord en met hen gingen we verder in gesprek. We zijn nu klaar om onze Single Saturdays te lanceren.” De eerste vond afgelopen weekend plaats vanuit een 4-sterrenhotel in Mechelen en die was met 30 deelnemers meteen uitverkocht. Tijdens het paasweekend strijkt Single Saturday neer in Best Western Flanders Lodge in Ieper. “We werken al langer samen met Westhoek Hotels, waartoe Flanders Lodge behoort, onder meer voor ons arrangement Fietsen van hotel naar hotel in De Westhoek. Een streek die ons trouwens nauw aan het hart ligt”, aldus nog Paul Huysmans.

Tijdens zo’n Single Saturday krijgt elke deelnemer een eigen luxekamer, wordt er gedineerd en ontbeten op de kamer en kies je voor overdag uit een programma met wandelingen en fietstochten. Er worden groepjes samengesteld van 5 tot 6 mensen die hetzelfde willen gaan doen. “Niets zo goed voor lijf en geest om je te omringen met anderen, te bewegen in openlucht en samen plezier te maken”, weet de zaakvoerder van Happy Weekends.

Aangenaam verblijf in de regio
“Toen de vraag kwam om hieraan mee te werken, hebben we meteen positief gereageerd”, zegt Roger Verschaeve van Westhoek Hotels. “Gezien de situatie hebben we nu de mogelijkheid om een heel aantal kamers voor singlegebruik aan te bieden. We willen de deelnemers mee een zeer aangenaam verblijf in de regio bezorgen.” Coronaveiligheid geldt van begin tot einde. Bij het toekomen in het hotel wordt gewerkt met tijdslots en binnen dient een mondmasker gedragen en de handen ontsmet. Iedereen slaapt in een aparte kamer die grondig is gereinigd en er wordt ook alleen gegeten op de kamer. De dagactiviteiten vinden allemaal in openlucht plaats en in beperkt gezelschap. Maximum 30 singles kunnen deelnemen.

De reservaties voor Single Saturday: paasweekend in De Westhoek zijn geopend. Reserveren via www.happyweekends.be

1 reactie

Guy Weyts
Geschreven op 2021-03-23 14:04:09
Prachtig initiatief !

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.