Home > Nieuw muziekcentrum ‘Cactus Club’ langs Bargeweg in Brugge

Nieuw muziekcentrum ‘Cactus Club’ langs Bargeweg in Brugge

Geschreven op 19 mei 2020 om 08:20 door Mario De Wilde

Het College van Brugge besliste gisteren over enkele wijzigingen in de eerder vergunde plannen voor het bouwen van een nieuwe club en concertzaal ‘Cactus Club’ met bijhorende functies zoals kantoren en café. Daarnaast werd ook de omgevingsaanleg vergund. In 2018 werd al een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor het bouwen van een nieuw muziekcentrum ‘Cactus Club’ met bijhorende functies. Omwille van verschillende redenen moest nog een nieuwe omgevingsaanvraag worden aangevraagd. “Zo werd in het verleden het milieuluik nog niet behandeld, en dat is noodzakelijk bij de exploitatie van een nieuwe concertzaal en café”, geeft schepen Demon aan. Het milieuluik gaat o.a. over het lozen van huishoudelijk afvalwater, koelinstallaties en het geluidsniveau.

“Ten opzichte van het oorspronkelijke plan wilde Cactus ook een kleine herverdeling van de interne ruimten en wou men ander materiaal gebruiken voor de gevel van het gebouw ten opzicht van de oorspronkelijk vergunde toestand”, zegt Demon. In plaats van het gebouw op te trekken in een lichtgrijs architectonisch gestort beton wordt het buitenschrijnwerk nu voorzien van bardagepanelen in een goud/champagnekleur voor het bovenste deel van het gebouw, onderaan blijft het beton behouden. Een belangrijk aspect binnen deze aanvraag is de omgevingsaanleg, deze werd immers uit de vorige vergunning gesloten.  “Met de huidige aanvraag werd wel in dialoog getreden met de stad om tot een gedragen omgevingsaanleg te komen”, zegt Demon.

“In het kader van de komst van het nieuwe muziekcentrum werd beslist om De Bargeweg heraan te leggen met nieuwe riolering en een vernieuwing van de asfaltverharding. Om het extra fietsverkeer die de nieuwe concertzaal met zich mee zal brengen veilig te laten verlopen is ook een heraanleg van het fietspad tussen de R30 en het bestaande vrij liggende fietspad noodzakelijk. Het fietspad zal verbreed worden en er komt een verkeersplatform zodat auto’s moeten afremmen waar de voetgangers en fietsers de baan zullen moeten oversteken om tot bij het muziekcentrum te komen. Ik ben blij dat we eindelijk naar een volgende fase kunnen met het nieuwe muziekcentrum”, besluit Demon.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.