Home > Nieuw multisportterrein officieel ingebruikgenomen in Poperinge

Nieuw multisportterrein officieel ingebruikgenomen in Poperinge

Geschreven op 21 september 2021 om 10:57 door Mario De Wilde

Afgelopen zondag werd het nieuwe multisportterrein aan de Rederijkerswijk en Bommelbilk officieel ingehuldigd. Heel wat buurtbewoners kwamen een kijkje nemen, de jeugd van basketbalclub Poperinge zorgde voor een 3×3 demonstratie. De Rederijkerswijk en de Bommelbilk, gescheiden door de Bommelaarsbeek, zijn twee nieuwe Poperingse wijken in de onmiddellijke omgeving van de Zwijnlandstraat. Het zijn twee wijken waar de jeugd beweegt en ook wil bewegen.

Bij de aanleg van die twee wijken is er dan ook veel aandacht besteed aan recreatieve voorzieningen. De speeltuigen van beide verkavelingen werden geïnstalleerd in de verkaveling Bommelbilk. Het multisportterrein werd aangelegd op de grond van de verkaveling Rederijkerswijk.
Geschikt voor voetbal en basketbal
Het multisportterrein kreeg een metalen sportkooi van 11×23 meter, geschikt voor voetbal en basketbal. In de korte zijden is halverwege een voetbaldoel voorzien van 3×2 meter. Boven elk doel hangt een basketbord met ring en net. Formaat en hoogte van de ring en bord zijn conform de normen van basketbal Vlaanderen. De metalen sportkooi rond het sportterrein reduceert geluidsoverlast zoveel mogelijk.
Drainbeton met groene coating
Bij de aanleg van het multisportterrein was een grondige voorstudie van het terrein nodig. Een goede drainage en drainbeton bleken de enige goede oplossing voor het watergevoelige terrein. Het waterdoorlatende drainbeton werd achteraf voorzien van een groene coating met witte belijning voor voetbal en gele belijning voor basketbal.
De totale kostprijs van het terrein bedraagt 84162 euro inclusief btw. De realisatie ervan kwam tot stand in samenwerking met Matexi.
Foto copyright stad Poperinge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.