Home > Nieuw lasatelier in Nieuwpoort pop-up van een modern lasbedrijf

Nieuw lasatelier in Nieuwpoort pop-up van een modern lasbedrijf

Geschreven op 11 januari 2023 om 08:46 door Mario De Wilde

In Nieuwpoort werd begin september het nieuwe lasatelier in gebruik genomen. Dit lasatelier kwam tot stand door en voor leerlingen/cursisten van zowel het secundair onderwijs als van het volwassenenonderwijs. Door het nieuwe lasatelier komt het duaal leren en intergenerationeel leren in de kijker te staan. “We willen vandaag de dag een opleiding aanbieden dat een directe koppeling maakt met de arbeidsmarkt. Wat cursisten moeten kennen op de werkvloer moeten ze ook weldegelijk aangeleerd krijgen in de opleiding. Door het nieuwe atelier bieden we twee nieuwe voltijdse dagopleiding aan, waardoor we nieuwe lassers op de arbeidsmarkt kapteren”, zegt directeur Evelyne Despriet cvo Cervo Go!

“Dankzij de steun van de Provincie West-Vlaanderen, de VDAB en het project Upskill van de POM West-Vlaanderen werd er grondig geïnvesteerd in moderne lasapparatuur. Deze investering was dan ook van cruciaal belang om aansluiting te vinden met het werkveld. De POM kocht de machines aan als eigenaar en de VDAB werd samen met de POM ook beheerder van de machines. De machines kunnen door het leerplicht/volwassenenonderwijs gebruikt worden voor het aanleren van de lasopleiding. Naast het aanbieden van nieuwe dagopleidingen, hebben we ook de mogelijkheid om lascertificaten uit te reiken. Hierdoor hebben onze leerlingen meteen iets in handen om aan de slag te gaan op de werkvloer. Ik ben een heel trotse directeur om dit lasatelier te mogen verwelkomen”, zegt directeur Jurgen Goderis Atheneum Nieuwpoort

“Onze leerlingen zijn apetrots op het nieuwe lasatelier. Ze maakten ook alles zelf: tafels,
laswanden, oplooprammen, installatie lasgordijnen, enz. De totstandkoming van het atelier
past ook in een breder project van onze school, want de ruwbouwwerken werden namelijk
uitgevoerd door leerlingen bouw”, voegt leraar Dave Vandevelde daar aan toe. “Dat de lasopleiding voor de scholengroep een belangrijk aanzien heeft voor de regio, zien we ook uit extra investering die gedaan werden in het kader van Edusprong. Cvo Cervo Go! diende en extra dossier in waarbij digitalisering en automatisering centraal staan. In dit project werd een extra subsidie aangevraagd voor de aankoop van een plooibank. Zowel de scholengroep, het cvo als het atheneum Nieuwpoort investeren hier elk een deel in. Ik raad echt iedereen aan om zich in te schrijven op deze school. Je leert er hoe het er echt aan toe gaat op de werkvloer. Daarnaast zijn we echt trots op ons nieuw lasatelier, dat we met behulp van de leerkrachten, helemaal zelf vorm gegeven hebben zegt leerling uit de opleiding lassen.”

Ben je op zoek naar een ideale school voor een lasopleiding? Heb je zin om samen te werken? Aarzel niet om ons te contacteren of kom langs.

cvo Cervo-GO!, Sint-Elisabethlaan 6, 8660 De Panne, tel. 058 41 51 61, info@cervogo.be, www.cervogo.be

1 reactie

Véronique de Schutter
Geschreven op 2023-01-11 11:06:38
Super initiatief! Goed voor de arbeismarkt!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.