Home > Nieuw in het hart van Sint-Michiels: Viro opent de Pastorie op Dag van de Zorg

Nieuw in het hart van Sint-Michiels: Viro opent de Pastorie op Dag van de Zorg

Geschreven op 19 maart 2024 om 07:17 door Mario De Wilde

Waar ooit de oude Pastorie van Sint-Michiels stond, is ondertussen een gloednieuw gebouw verrezen. De locatie die vroeger zo’n centrale plaats innam in het buurtleven opent in mei 2024 met veel goesting opnieuw de deuren. De avant-première was voorbehouden voor de ruim 700 bezoekers tijdens de Dag van de Zorg. En dat is niet toevallig, want met de Pastorie wil Viro vzw meer dan ooit inzetten op verbinding. De organisatie achter deze transformatie is Viro vzw, een organisatie voor mensen met een ondersteuningsnood, een beperking of psychische kwetsbaarheid. Viro is actief op verschillende locaties in en om Brugge, van Sint-Michiels en Oostkamp tot Sint-Jozef en de binnenstad.
De Pastorie: in en voor de buurt
In de Pastorie nemen twaalf mensen met een ondersteuningsnood en twee conciërges hun intrek in studio’s op de eerste en tweede verdieping. Op het gelijkvloers vind je twee veelzijdige ruimtes. Samen met buurtpartners bouwen we er graag aan een verrassend aanbod dag- en avondactiviteiten waar buren en bewoners elkaar ontmoeten. Als buur of organisatie uit de buurt kan je de ruimtes ook huren. Zo krijgen ook die plannen, wensen en dromen een thuis in de Pastorie. Ook wie goesting heeft om mee aan te schuiven of de schouders te zetten onder een tof initiatief dat aanspreekt, is meer dan welkom.
Viro zijn we samen
Viro staat heel bewust in de wereld, als buur tussen de buren. We bouwen graag mee aan een omgeving waarin mensen vanuit hun sterktes en talenten voor elkaar van betekenis kunnen zijn. Maar wat betekent dat precies? Tijdens de Dag van de Zorg maakten bezoekers kennis met de nieuwe Pastorie, en gaandeweg ook met Viro. De organisatie stelde zich voor in al haar facetten. “Viro is er een leven lang voor mensen die ondersteuning zoeken”, vertelt algemeen directeur Koen Dalle. “Een beroep doen op ons kan op de manier die het best past bij jou, van mobiele ondersteuning aan huis tot wonen of verblijven op een van onze locaties. Tegelijk maken we heel bewust en actief deel uit van de wereld om ons heen. Wederkerigheid en inclusiviteit zijn bij ons geen holle woorden, maar doorleefde praktijken die we elke dag opnieuw waarmaken.”

Hoe is Viro er voor kinderen en jongeren, en hun netwerken? Welke mogelijkheden hebben volwassen cliënten om hun leven uit te bouwen zoals zij wensen, samen met Viro? Wat betekent het om buur, vrijwilliger of partner te zijn van Viro? Waarom kiezen voor een warme werkgever als Viro vzw? Vragen waarop bezoekers met antwoorden én goesting in meer Viro weer buiten kwamen. Op de nieuwe website virovzw.be kan je ook zelf zoeken naar ondersteuning die het best aansluit bij jouw zorgvraag.

Op de foto staan van links naar rechts: Koen Dalle (algemeen directeur Viro vzw), Hendrik Delaruelle (algemeen directeur Vlaams Welzijnsverbond), burgemeester Dirk De fauw, schepen Pieter Marechal, schepen Mathijs Goderis en ereschepen Boudewijn Laloo.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.