Home > Nieuw Hotel en B&B in Westende luistert naar de naam Geste d’Alice

Nieuw Hotel en B&B in Westende luistert naar de naam Geste d’Alice

Geschreven op 17 juni 2024 om 08:34 door Mario De Wilde

Het bekende B&B Geste d’Alice in de Distellaan heeft een nieuwe uitbater. Kochar en Anni Karapetyan, een Armeens gezin die vloeiend Nederlands praat, maakte er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden. Naast dertien comfortabele kamers voor een gezonde nachtrust en een meterslang ontbijtbuffet kan men overdag ook genieten van een lekker glas en kleine versnapering tot een gezellig feestje of arrangement met overnachting, ontbijt, typische gerechten en een ruime keuze aan de beste Belgische biertjes.

Afkomstig uit Armenië woont het echtpaar al ruim twintig jaar in ons land. Kochar Karapetyan werkte zich op via zijn eigen transportbedrijf in Geraardsbergen. “Ik werkte met acht man maar op de duur was het voor mijn gezin met vier kleintjes zeer zwaar en keken uit voor wat anders. Het moest vooral iets zijn waar ik de mensen ten dienste kan zijn. Na een zoektocht en ommetje in Nederland viel ons oog hier op het mooie karakteristieke pand in Westende, een bijzonder leuke badplaats. En we zijn er blij om. De zaak loopt goed en we kijken uit naar ons eerste seizoen hier aan zee”, stelt een blij gemutste Kochar, die graag ook aan het fornuis zijn kookkunsten laat bewonderen.

ARMEENSE & GEORGISCHE KEUKEN

Geste d’Alice is niet alleen een B&B, maar tegelijk een gezellige stek voor een lekker hapje en drankje. Kochar glundert als hij de rijkgevulde wijnkaart doorbladert met daarin de beste wijnen uit Georgië en Armenië, waar vijfduizend jaar geleden de eerste wijnen werden geproduceerd. Voeg daarbij een smulkaart met gepaste hapjes uit beide landen met aandacht voor de Armeense Sashlik, smaakvolle spiesen gemaakt van malse stukjes Iberico Presa, uitjes en paprika. “Een delicatesse die we graag op de barbecue leggen. Daarnaast serveren we graag de beste hapjes in huis gemaakt met kip, rund of varken, volgens aloude traditie. Gastvrijheid dragen we graag in het vaandel. En straks wordt het genieten van het Europees voetbal op groot scherm.”, geeft Kochar nog mee.

STIJLVOL B&B

Overnachten kan al vanaf 100 euro per kamer, ontbijt inbegrepen. Topper van het huis is het ontbijt. Na een verkwikkende nachtrust is het van 8 tot 11 uur genieten van een luxueus en stijlvol ruim vijf meter lang ontbijt met onbeperkt genieten van koffie, thee, fruitsap, melk, ruim assortiment broodjes, beleg, yoghurt en waarom niet, een glaasje cava. Het ontbijt is ook toegankelijk voor niet-hotelgasten en kost 25 euro per persoon, kinderen tot 10 jaar 12 euro.

ARRANGEMENTEN

Geste d’Alice Hotel B&B pakt ook uit met arrangementen. Kochar: “Zo maken we in gezamenlijk overleg afspraak voor wat men in gedachten heeft. Een feestje, overnachting, ontbijt, en maaltijden, dat regelen we graag tot zowat 35 personen. Een barbecue of keuze van wat op tafel komt, onze gasten zijn de koning.” Hoe dan ook, met Geste d’Alice Hotel B&B is Westende-bad een nieuwe gezellige stek rijker. Proef ervan alvast even in het komend Flower Power Weekend.

Meer info: www.hotel-alice.be, info@villa-alice.be of 059 44 76 57.

Foto en tekst: Kochar Karapetyan (Foto Georges Keters)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.