Home > Nieuw filmpje Landschapspark Bulskampveld toont prachtige natuur

Nieuw filmpje Landschapspark Bulskampveld toont prachtige natuur

Geschreven op 11 februari 2020 om 12:50 door Mario De Wilde

Verveling slaat nooit toe in het Landschapspark Bulskampveld. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is… er valt altijd wel iets te beleven! Het Landschapspark Bulskampveld is ook een bosrijk gebied met heel wat Europese topnatuur! Om de natuurwaarden en natuurbeleving van het gebied in de kijker te zetten, sloegen Natuur en Bos van de Vlaamse overheid en de Provincie West-Vlaanderen de handen in elkaar voor een filmpje van dit landschapspark.

Het Landschapspark Bulskampveld is maar liefst 90 km² groot. De Europese topnatuur, de unieke landschappen en het erfgoed vormen dan ook dé bestemming bij uitstek voor en dagje ontspannen in het groen.Er zijn kilometers 150 kilometer fiets- en wandelpaden om op verkenning te gaan in dit enorme gebied, dat zich uitstrekt over de gemeenten Oostkamp, Beernem, Ruiselede, Wingene en Aalter. 20 picknickplaatsen midden de natuur zorgen voor rustpunten voor wandelaars en fietsers. “Het gebied leent zich perfect om de hele familie op stap te gaan. Zo zijn er reeds drie avontuurlijke speellussen voor kinderen ingericht in het kader van Expeditie Bulskampveld: in provinciedomein Bulskampveld, in Wingene en Kruiskerke. In de loop van 2020 komen er ook in Oostkamp en Sint-Maria Aalter nog wandellussen van 2,5 kilometer met speelnatuur bij”, zegt voorzitter van het Landschapspark Jurgen Vanlerberghe.

Geniet alvast van het filmpje en plan je volgende natuuruitje.

Het samenwerkingsverband Landschapspark Bulskampveld bestaat sinds 2009 uit volgende partners: West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Oostkamp, Beernem, Wingene, Ruiselede en Aalter, het Agentschap voor Natuur en Bos, de Vlaamse Landmaatschappij, het Regionaal Landschap Houtland, WESTTOER apb, Toerisme Oost-Vlaanderen, Natuurpunt, Agentschap Onroerend Erfgoed, Wandelclub Beernem, Algemeen Boerensyndicaat, Boerenbond en Landelijke Gilden.

https://anb.prezly.com/nieuw-filmpje-landschapspark-bulskampveld-toont-prachtige-natuur?utm_source=email&utm_medium=campaign&utm_id=&asset_type=video&asset_id=48636#video-48636

Meer info: www.landschapspark-bulskampveld.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.