Home > Nieuw clubhuis voor Atletiek Club Koksijde gisteren feestelijk geopend

Nieuw clubhuis voor Atletiek Club Koksijde gisteren feestelijk geopend

Geschreven op 16 oktober 2021 om 12:54 door Mario De Wilde

In het voorjaar werd gestart met de bouw van een nieuw clubhuis voor Atletiek Club Koksijde. Dat is gisteren officieel geopend. Het gebouw staat vlak naast de atletiekpiste in sportpark Hazebeek en werd opgetrokken als houten constructie, zodat dit mooi integreert in de groene omgeving van het sportpark. Het nieuwe clubhuis dient als bergruimte voor trainingsmateriaal, zoals karren voor de steeplebalk en hordes, speren, discussen, kogels, etc. Daarnaast is het ook mogelijk om bij heel slecht weer indoor trainingsmomenten te organiseren onder de vorm van krachttraining. Ook het secretariaat van de club kreeg een plaatsje en wanneer wedstrijden gehouden worden kan het clubhuis ook onderdak bieden aan de wedstrijdjury. Een bar, kleedkamers en sanitair werden niet voorzien; die zijn voldoende beschikbaar in de dichtbij zijnde gebouwen op het sportpark Hazebeek.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “We staan hier in Oostduinkerke, in dit mooie sportpark waar we heel trots op zijn. Sinds een paar jaar is dit een ‘open’ sportpark geworden. Dag in dag uit kan je hier vrij door het park fietsen, wandelen en joggen – op de Finse piste in houthaksel. En uiteraard ook lopen op de atletiekpiste. In 2017 werd de atletiekpiste volledig vernieuwd. De oude piste deed meer dan 20 jaar dienst, maar was nog in gravel. De nieuwe piste werd aangelegd in tartan, een ondergrond die veel geschikter is om te trainen en zeker om wedstrijden op te organiseren. Daarnaast had de club nog geen echt ‘clubhuis’, tot nu dus. Voor de bouw van dit clubhuis danken we de aannemer Decleir Houtconstructies uit Kortemark (niet aanwezig) en Geldhof/Decoene Architecten uit Koksijde (Kimberly aanwezig). En onze ingenieur Audrie Reynaert om het project in goede banen te leiden (aanwezig). En dat clubhuis zal echt multifunctioneel zijn: het afdak is een welgekomen schuilplaats bij regenweer, zowel voor de ouders als voor de atleten, vóór en na de trainingen. Binnen, in het clubhuis zal het secretariaat van de club een plaatsje krijgen, heel handig voor de dagelijks werking en tijdens wedstrijden.Er is nu meer bergingsruimte voor het materiaal van de club. Bovendien investeerde de gemeente ook stevig in trainingsmateriaal voor Atletiek Club Koksijde: nieuwe hoogspringstaanders en een springlat, plyoboxen en ook materiaal voor krachttraining zoals kettlebells, halters en gewichtsstangen werden aangekocht. En als klap op de vuurpijl is er de krachtmuur die in het clubhuis geïnstalleerd is. Dat is de perfecte locatie om krachttraining te doen voor de werpnummers.
Als sportgemeente zijn we heel trots op deze mooie accommodatie. We hopen dat we in de toekomst nog veel Koksijdse atletiekkampioenen te zien krijgen en we wensen Atletiek Club Koksijde veel succes!”

Foto’s – Sofhie Legein, gemeente Koksijde:

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.