Home > Niet minder dan 116 Damse verenigingen starten een nieuw werkingsjaar

Niet minder dan 116 Damse verenigingen starten een nieuw werkingsjaar

Geschreven op 6 september 2023 om 07:59 door Mario De Wilde

Maar liefst 116 Damse verenigingen starten in september hun nieuw werkjaar. Verenigingen zorgen voor verbinding door lokale mensen samen te brengen. Om de zoektocht naar een vereniging te vergemakkelijken, heeft de stad alle contactinfo op haar website gebundeld. “Verenigingen versterken het lokale sociale weefsel en brengen mensen samen”, weet burgemeester Joachim Coens. “Veel vriendschappen komen er uit voort. Binnen verenigingen verleggen leden ongedwongen hun grenzen en doen ze aan zelfontplooiing door hun vaardigheden aan te scherpen.”

Ontmoeten, ontdekken en ontplooien zijn al langer de speerpunten van Stad Damme. Haar slogan luidt Damme geeft tijd. Een goed uitgebouwd verenigingsleven is ook een belangrijke pijler van de Cittaslow-filosofie. Tijdens de maand september kan elke Dammenaar ontdekken welke vereniging wat te bieden heeft. “Naar aanleiding van de campagne Maand van Sportclub, welke de stad ook promotioneel ondersteunt, vinden heel wat gratis sportinitiaties plaats”, zegt schepen voor sport Christoph De Sutter. Jeugd-, cultuur- en seniorenverenigingen zetten dan weer de deuren open tijdens hun startdagen.

De namen en contactgegevens van de 116 jeugd-, sport-, cultuurverenigingen staan gebundeld op www.damme.be/verenigingen of zijn beschikbaar bij de UiTbalie, Stationsstraat 22 in Sijsele 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.