Home > Nick Ervinck exposeert zijn ‘Skin Works’ in K.E.R.K. (Sint-Pieterskerk in Sint-Pieters-Kapelle, Middelkerke)

Nick Ervinck exposeert zijn ‘Skin Works’ in K.E.R.K. (Sint-Pieterskerk in Sint-Pieters-Kapelle, Middelkerke)

Geschreven op 30 juni 2022 om 10:00 door Mario De Wilde

Morgen 1 juli start in de voormalige Sint-Pieterskerk in Sint-Pieters-Kapelle de tentoonstelling ‘Skin Works’. Beeldend kunstenaar Nick Ervinck heeft er sinds vorig jaar een vaste residentie en bouwt de voormalige kerk uit tot een toegankelijk platform voor hedendaagse kunst. ‘Skin Works’ wordt zijn tweede zomertentoonstelling en focust op organische sculpturen, een minder bekend aspect van zijn oeuvre.

Gele sculpturen ontgroeid

Nick Ervinck is een kunstenaar met een herkenbare stijl. Zijn gele, speelse kunstwerken zijn een beetje zijn artistieke handtekening, maar daar wijkt de artiest voor ‘Skin Works’ dus van af. “Met ‘Skin Works’ wil ik het publiek kennis laten maken met mijn veelkleurige sculpturen en zullen ze ook zien dat ik in een nieuwe fase ben beland als kunstenaar. Ik ben mijn gele gladde sculpturen wat ontgroeid en probeer meer ‘organisch’ te werk te gaan”. Voor ‘Skin Works’ heb ik twee Belgische primeurs. Ik stel er ‘Alsumvit’ en ‘Wignirops’ tentoon. Dat zijn twee monumentale werken die vorig jaar op een tentoonstelling in Finland zo’n 35.000 bezoekers lokten.”

Ook wat kunst voor kids

In de schepenportefeuille van Natacha Lejaeghere zit naast cultuur ook jeugd. En net als vorig jaar is er in K.E.R.K. ook een kindvriendelijk aanbod. “Dat klopt”, zegt Natacha. “Doorlopend kunnen kinderen, geïnspireerd door het werk van Nick een eigen werkje maken. De kunstenaar maakt een speciaal ‘kinderateliertje’ in de tentoonstelling.” Maar Natacha heeft nog meer kinderaanbod in petto. “K.E.R.K. is een platform met ruimte voor meer artistieke uitingen, daarom plannen we er ook een leuke familievoorstelling op het einde van de zomer.”

Nieuwsgierigheid prikkelen

“KERK is een succesverhaal. Vorig jaar mochten we zo’n 3.500 bezoekers ontvangen. Dit jaar gaan we voor meer. En we hopen de nieuwsgierigheid van de mensen blijvend te prikkelen, zodat een bezoekje aan KERK vaste prik wordt”, besluit Natacha Lejaeghere. K.E.R.K. is ook één van de pleisterplekken voor twee andere actieve zomeractiviteiten: de fietstocht ‘Toeren tussen torens’ en ook de gegidste fietstochten in het kader van ‘Erfgoed op dinsdag’ doen de kunstige kerk enkele keren aan.

1 reactie

Christiane Lestaeghe
Geschreven op 2022-07-01 16:14:31
Hallo ik ben grote fan van je werken, ben verleden jaar komen kijken, was fantastisch mooi, ik kom zeker deze zomer langs, ik zelf exposeer enkele werken in de Molen van Stene (bij Oostende) van 15-07 tot en met 21-07 m.v.g. Christiane Lestaeghe

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.