Home > NGO Vriendschap voor de Filippijnen uit Knokke-Heist viert 21ste verjaardag

NGO Vriendschap voor de Filippijnen uit Knokke-Heist viert 21ste verjaardag

Geschreven op 2 juli 2023 om 11:01 door Mario De Wilde

Deze zomer 2023 bestaat de kleinschalige NGO Vriendschap voor de Filippijnen uit Knokke-Heist 21 jaar. De groep is actief in het zuidelijk deel van de Filippijnen, Davao del Sur. Vorige zomer bracht de groep vanwege het Running Team Knokke-Heist een eerste deel van de gedoneerde prachtige sportkledij mee om te bedelen onder de jongeren van Balay Pasilungan. Onder het toeziend oog van de Belgische Ambassadeur Zijne Excellentie Michel Parys, die de projecten van VVF gedurende drie volledige dagen heeft bezocht, werd de enthousiaste jeugd verrast door de gift vanwege het RTKH. Het is een initiatief dat tot stand kwam dankzij Jacques Danneels, voorzitter RTKH, Krista Laridon, secretaris en Jill Danneels, penningmeester.

Komende zomer hebben Dominiek en Leah Segaert-Gallego, inwoners uit Knokke-Heist, al weer enkele plannen. Zo wordt het overige deel van de sportkledij meegenomen en gedoneerd waarbij in en rond de stad Davao met de jongeren een fiets-, zwem- en loopwedstrijd zal worden gehouden in de kledij van Running Team. Het zou de bedoeling zijn om via een livestream internetverbinding contact te maken met Running Team Knokke-Heist en de lokale pers op de Filippijnen warm te maken voor dit sportieve initiatief, maar ook om extra aandacht te vragen voor straatkinderen en jongeren zonder stem. Juist het kleinschalige en familiale karakter van Vriendschap voor de Filippijnen trok RTKH aan om kledij te doneren. Running Team Knokke-Heist vzw kreeg de steun van een nieuwe sponsor en de groep wou al hun vorige kledij, die zo goed als nieuw of gloednieuw is, schenken aan Vriendschap voor de Filippijnen. Waardevol en ook duurzaam materiaal voor het lopen, fietsen, zwemmen.

Vriendschap voor de Filippijnen werd vorig jaar ook financieel gesteund door het Sint-Bernardusinstituut en inwoners van Knokke-Heist die het project heel genegen zijn, ook na de bijna drie coronajaren. Volgende zomer wordt verder gewerkt aan het mangrovenproject in het vissersdorp Piape, ondersteuning van twee lokale bassisscholen een middelbare school in Padada en traditiegetrouw ook het straatjongerenhuis Balay Pasilungan in Davao. In april 2024 zal VVF ook nog een financiële actie in Knokke-Heist plannen: een feestelijke barbecue voor edereen die het project al die jaren genegen is. Houd de fanpage op FB Vriendschap voor de Filippijnen in de gaten!

Op de foto’s ontdek je enkele jongeren die met gedoneerde sportkledij door RTKH prijken. Verder een groepsfoto met Balay Pasilungan en de Belgische Ambassadeur Z.E. Michel Parys en een foto met de voorzitter en secretaris van RTKH de hr. Jacques Danneels en mevr. Krista Laridon.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.