Home > Net niet voor Wout Van Aert. Italiaan Filippo Ganna is wereldkampioen tijdrijden

Net niet voor Wout Van Aert. Italiaan Filippo Ganna is wereldkampioen tijdrijden

Geschreven op 19 september 2021 om 19:35 door Geert Demuynck

Er waren buitjes voorspeld door het KMI maar het werd een uitstekende zomerdag voor het WK wielrennen voor profs tussen Knokke en Brugge. Om twintig voor drie nam Christofer Jurado uit Panama als eerste de start voor de 43 kilometer tussen Knokke en Brugge.

Iets na 15u nam Remco Evenepoel als eerste favoriet de start voor zijn rit. Hij deed het uitstekend en verpulverde de tussentijden Max Walscheid en Daniel Bigham met meer dan dertig seconden. Daardoor verzeilde Remco in de “driving seat” als leider van de wedstrijd. Ook afscheidnemend en meervoudig wereldkampioen Tony Martin moest zijn meerdere erkennen in het Belgische jonkie.

Enkel de Deen Kasper Asgreen kwam enigszins in de buurt van de tijd van Evenepoel. Het was nu aan Van Aert en Filippo Ganna om in een onderling duel uit te maken wie de regenboogtrui ging mogen aantrekken. Van Aert vertrok als een speer en zette tijdens de tussentijden telkens de beste tijd neer. Pas na 33 kilometer kwam Ganna in de buurt van Van Aert, het scheelde slechts 80 honderdsten van een seconde. Blijkbaar had de Italiaan zijn wedstrijd iets beter ingedeeld want aan de eindmeet reed hij net 5 seconden sneller dan Van Aert. Toch mochten we twee medailles noteren voor onze Belgen. Het werd Zilver en Brons, het goud ging naar Italië. Herkansing volgend weekend in Leuven.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.