Home > Nederlandse reus in drukwerk opent eerste vestiging in België

Nederlandse reus in drukwerk opent eerste vestiging in België

Geschreven op 12 juli 2021 om 14:32 door Mario De Wilde

Drukland.be, één van de grootste drukkerijen van de Lage Landen, opent vandaag zijn eerste vestiging in België. Brugge wordt de uitvalsbasis voor de online drukkerij om ons land verder te veroveren. De Nederlandse drukkerij is met meer dan 100.000 klanten nu al de nummer twee op de Belgische markt en wil met de opening van een eerste Belgisch kantoor hier marktleider worden. Met een eerste investering van ruim 100.000 euro in de Brugse vestiging en een tiental extra jobs in de regio verwacht Drukland.be zijn omzet in België binnen de drie jaar te verdubbelen van 7,5 naar 15 miljoen euro.

Drukland.be, onderdeel van het Nederlandse moederbedrijf Simian, behoort met meer dan een half miljoen klanten in Nederland en België tot de grootste drukkerijen in onze contreien. De persen in Groningen bedrukken alles wat je maar kan bedenken: flyers, koffiekoppen, spandoeken, tot verkiezingsdrukwerk toe. Met de opening van een eerste vestiging in België en een Belgische klantendienst schakelt het bedrijf van ondernemer Wouter Haan een versnelling hoger om de Belgische markt verder in te palmen. De ambities van Drukland.be in ons land zijn groot: binnen de drie jaar moet de omzet in België verdubbelen, van 7,5 naar 15 miljoen euro.

“De opening van onze eerste vestiging in België is niet zomaar een randinvestering. We hebben hier vandaag al meer dan 100.000 klanten, voornamelijk bedrijven, maar we willen de Belgische markt helemaal veroveren en marktleider worden. In eerste instantie kijken we naar Vlaanderen, maar we sluiten niet uit dat we later ook uitbreiden naar Wallonië. Door een vestiging te openen in België voelen we de Belgische markt beter aan. We zullen nog meer kunnen inspelen op de trends die in België anders zijn dan in Nederland: Belgen kopen bijvoorbeeld meer vlaggen, bedrukte kleding, spandoeken en banners dan Nederlanders. En willen hun bestelling vaak sneller in huis hebben. Met onze eerste Belgische vestiging spreken we gewoon nog beter de taal van de Belgische consument”, aldus Wouter Haan, oprichter van Simian, moederbedrijf van Drukland.be

Investering van 100.000 euro

De opening van de eerste vestiging in België – op de Markt 21 in Brugge – is een investering van zo’n 100.000 euro. Geen geringe kost voor een online drukkerij, maar het illustreert de ambities die Haan met zijn bedrijf heeft. Hij investeerde de laatste twee jaar bovendien al zo’n 8 à 10 miljoen euro in de innovatie van zijn onderneming door de aankoop van de allernieuwste drukpersen, verpakkingsmachines en robots die volumes tot 30.000 vellen per uur aankunnen. Die hoogtechnologische machines maken Drukland.be tot een van de snelste en efficiëntste drukkerijen van de Benelux.

10 vacatures in Brugge

De komst van de Nederlandse online drukkerij naar België creëert extra werkgelegenheid in ons land. Om de vestiging in Brugge te bemannen, gaat Drukland.be op zoek naar 10 Belgische werknemers met kennis en ervaring in de sector. “We hopen de vacatures snel in te vullen. We willen dat onze Belgische klantendienst tegen eind juli operationeel is. Zo kunnen we onze Belgische klanten nog beter bijstaan en nog sneller beleveren. En hoewel onze persen in Nederland staan, zijn we nu al de snelste drukkerij in België”, besluit Wouter Haan, oprichter van Simian, moederbedrijf van Drukland.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.