Home > Nederlands grootste verwerker van mosselen bundelt krachten opnieuw

Nederlands grootste verwerker van mosselen bundelt krachten opnieuw

Geschreven op 5 mei 2020 om 10:41 door Mario De Wilde

De restaurants mogen dan nog wel (even?) gesloten zijn, achter de schermen wordt er flink gelobbyd. Terwijl er normaal gezien in onze West-Vlaamse horecazaken flink wat mosselen gegeten zou worden, bundelden twee grote mosselleveranciers uit Yerske hun krachten. Exact één jaar na de joint venture tussen de grootste Duitse en Nederlandse mosselkweekbedrijven van de families Leuschel en Barbé, die resulteerde in een samenwerking onder de naam Aquamossel v.o.f., is er met Triton-Yerseke B.V. overeenstemming bereikt over een gelijkwaardige toetreding tot deze joint venture.

De nieuwe samenwerking zal onder de naam Aquamossel-Triton v.o.f. verder gaan. Aquamossel-Triton v.o.f. – op dit moment de grootste partij in het Zeeuwse Yerseke op het gebied van verwerking en afzet van uitsluitend verse mosselen, met een jaaromzet van ruim 60 miljoen euro en goed voor circa een derde aandeel van de mosselmarkt – wenst op deze manier met haar belangrijkste klanten mee te groeien om zo nog beter invulling te kunnen geven aan de steeds hogere eisen van haar internationale afnemers.
Triton-Yerseke, van oudsher altijd al een belangrijke speler in de branche, heeft daarbinnen een breed en stabiel netwerk opgebouwd in het retail- en groothandelskanaal.

Daarnaast beschikt zij sinds een aantal jaar ook over eigen mosselkweekbedrijven in zowel Nederland als Ierland. Door de nieuwe samenwerking beschikken de partijen gezamenlijk over de meeste en beste kweekgronden in Nederland, Duitsland en Ierland, wat ongeëvenaard is binnen de Europese mosselsector. De optimale spreiding en de exclusieve sourcingmogelijkheden uit bovenvermelde eigen kweekgronden garandeert de nieuwe joint venture, ondanks de grilligheid van de natuur, steeds voldoende en tevens de beste beschikbare kwaliteit voor al haar afnemers. Door de nieuwe samenwerking, waarbij partijen o.a. hun klantenkring volledig in Aquamossel-Triton v.o.f. in gaan brengen, zullen de beide gezamenlijke verwerkingsfabrieken met de beoogde flexibele inzet in staat zijn om het maximum aan efficiency uit het verwerkingsproces te kunnen behalen.

Daarbij zal de leveringsbetrouwbaarheid bij onverhoopte calamiteiten in één van de fabrieken aanzienlijk toenemen. Via het zusterbedrijf van Triton-Yerseke, Van Belzen / Zeelandia B.V. dat een eigen garnalenverwerking in Arnemuiden heeft, wordt ook deze assortimentsgroep toegevoegd aan het aanbod van de nieuwe combinatie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.