Home > n’Echten, zwienemutsen en Black Albert paté: 18 nieuw erkende West-Vlaamse streekproducten

n’Echten, zwienemutsen en Black Albert paté: 18 nieuw erkende West-Vlaamse streekproducten

Geschreven op 29 januari 2021 om 16:25 door Mario De Wilde

Deze voormiddag werden opnieuw achttien producten toegevoegd die de erkenning van 100% West-Vlaams streekproduct kregen. Ook drie verkooppunten mogen voortaan hoeveproducent 100% West-Vlaams genoemd worden. Dat brengt het totaal op zo’n 280 erkende 100% West-Vlaams streekproducten en hoeveproducenten. In het Brugse Ommeland mogen De Houtlandse Brouwers voortaan een vijftal Houtlandse bieren 100% West-Vlaams noemen. Ook het Torhouts sparappeltje van Chocolatier Dumon uit Torhout pronkt voortaan met het gegeerde label. Brouwerij B uit Blankenberge krijgt een erkenning voor drie streekbieren: n’Echten, B15 en Roeschaart.

Nog meer pure & lekkere ambacht. De Veurn’Ambachtse uit Alveringem kreeg maar liefst drie erkenningen: voor hun ‘Black Albert’ paté, rillette (o.a. te koop bij Moccabean op de Burg in hartje Brugge) en vleesbrood. Verder in de Westhoek verschijnt de biertruffel Pater Pitte van Chocolaterie Ledoux uit Langemark op de lijst en worden de confituren van ’T één en ’t ander uit Ieper ook een erkend streekproduct. Voor Duin en Polder komt er nog een streekproduct bij, namelijk advocaat. In Oostende zijn het de zwienemutsen van Deschildre en de Vlaamse begijntjes van Délice Chocolaterie voortaan 100% West-Vlaams streekproduct. In de categorie koffie mag Koffie Kàn uit Wenduine nog een erkenning opstrijken voor hun BIO koffies. Drie hoeveproducten zijn voortaan ook 100% West-Vlaams. In de Leiestreek is Hoeve De Drie Linden uit Sint-Denijs (Zwevegem) voortaan een erkend verkooppunt, net zoals Zuivelhoeve De Potterie uit Brugge en tenslotte ook Ieperleedhof uit Leffinge.

Foto: zaakvoerder Nathan Ghysbrecht van Moccabean in hartje Brugge waar o.a. ‘Black Albert’ paté en rillette te koop zijn.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.