Home > Nationale primeur: Kuurne verrast inwoners met eerste streetart ontdekkingstocht van België: ‘Tour Surprise’

Nationale primeur: Kuurne verrast inwoners met eerste streetart ontdekkingstocht van België: ‘Tour Surprise’

Geschreven op 16 december 2021 om 18:20 door Mario De Wilde

De gemeente Kuurne speelde al een tijd met het idee om enkele locaties een nieuw leven te geven. Het doel? Een glimlach op het gezicht van de toeschouwers toveren. Om die reden namen ze het kunstenaarscollectief Treepack onder de arm. Zij brachten op een tiental locaties subtiele, creatieve ingrepen aan. Een bandiet die zich schuil houdt, een levensgroot cadeau en nog veel meer. Je kan deze leuke kunstwerken terugvinden tijdens de ontdekkingstocht van Tour Surprise langs de zwarte Ezelgem wandelroute.

Durf buiten de lijntjes te kleuren
Als je een kunstenaarscollectief zoekt, dan kom je al snel bij Treepack uit. Het netwerk van ruim 200 artiesten coördineert kunstprojecten en werkt concepten op maat uit. Een aangename sfeer creëren en nieuw leven blazen in publieke ruimtes is de missie waar ze dag en nacht aan werken. Geen oppervlakte is volgens hen te klein om er iets moois van te maken. Om die reden deed gemeente Kuurne beroep op de expertise van Treepack. De burgemeester van Kuurne, Francis Benoit, geeft hierbij een woordje uitleg: “Humor is de beste remedie tegen een slecht humeur. De zwarte route wordt doorspekt met kunstige, grappige knipogen en geven ons opnieuw een fonkeltje in de ogen. Tour Surprise is een primeur voor ons land. Ik geloof sterk dat het nog navolging zal krijgen!”

Laat je verrassen door Tour Surprise
Een bandiet die zich schuilhoudt, een levensgroot cadeau en nog zoveel meer. Doorheen de gemeente Kuurne werden een tiental locaties omgetoverd tot de meest kleurrijke kunstwerken. Het avontuur gaat van start zodra je de Tour Surprise wandelkaart in huis haalt. Aan de hand van ludieke tips kan je het mysterie rond de verschillende locaties ontrafelen. De route gaat van start aan de Kubox en is ook toegankelijk voor buggy’s, rolstoelgebruikers en fietsers. Saraï Sabbe, cultuurcoördinator, gaat verder: “De exacte locaties houden we nog even voor ons. Op die manier behouden we het verrassingseffect en is het voor iedereen een kleine ontdekkingstocht. Je vindt de creaties in de meest onverwachte hoeken van Kuurne. We hopen jong en oud te amuseren met deze ludieke interventies.” Tour Surprise is vanaf heden beschikbaar voor een onvergetelijke uitstap voor alle leeftijden.

Ga op pad
Locatie start route: KUBOX, Kattestraat 188 – Kuurne

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.